Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Afellay onverbiddelijk: "Vind niet dat Van der Sar kan blijven zitten"

Afellay onverbiddelijk: "Vind niet dat Van der Sar kan blijven zitten"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

30 januari 2023 – Het tijdperk van Alfred Schreuder en assistent-trainer Matthias Kaltenbach is voorbij bij Ajax, maar volgens analist Ibrahim Afellay moet ook algemeen directeur Edwin van der Sar zijn biezen pakken. "Als je kijkt naar wat zich heeft afgespeeld, vind ik niet dat Van der Sar kan blijven zitten", aldus Afellay in Studio Voetbal.

Na een maandenlange periode waarin de Amsterdammers niet wisten te winnen werd hoofdtrainer Schreuder ontslagen. Maar de onrust vindt niet alleen plaats op het veld, ook in de bestuurskamer is het hommeles. "Het is niet de eerste keer. Bijvoorbeeld bij het kampioensfeest waarbij de coronaregels werden overtreden, de zaak-Promes, de zaak-Nouri", somt Afellay op.

Lees ook: Danny Blind gaat in op ontslag Schreuder en vertrek Daley bij Ajax

Kwaliteiten
Rafael van der Vaart neemt het nog op voor de oud-doelman van Ajax en Manchester United. "Dat is ook niet zijn kwaliteit. Nu is het een probleem omdat het minder gaat, maar je kunt hem er niet op afrekenen. Toen het goed ging, deed hij precies hetzelfde. Ik geef het je ook te doen hè, met de zaak-Nouri en een speler die iemand neersteekt." Afellay countert: "Maar dat zijn wel de verantwoordelijkheden die komen kijken bij zo'n functie."

Ingrijpen
Volgens de oud-middenvelder van PSV en FC Barcelona heeft ook het late ontslag van Schreuder niet geholpen. "Hij heeft Schreuder heel lang laten bungelen. Als je die persconferentie ziet na de thuiswedstrijd tegen Excelsior, waarbij Schreuder op iedereen afgaf en ook nog zei: "Dan ontslaan ze me maar." Dan vind ik dat je moet ingrijpen." Vooralsnog blijft Van der Sar op zijn plek zitten als algemeen directeur van Ajax, volgens hem moet de RvC beslissen over zijn toekomst. Niet hijzelf.

  Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd