PEC Zwolle houdt poot stijf, Feyenoord-target 'is niet te koop'

29 januari 2023, 21:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PEC Zwolle is niet van plan middenvelder Thomas van den Belt deze winter te laten vertrekken naar Feyenoord. Technisch directeur Marcel Boudesteyn meldt vandaag dat de 21-jarige speler 'niet te koop' is. Een overgang komende zomer zou mogelijk wél bespreekbaar zijn. 

Boudesteyn doet die uitspraak tegenover De Stentor. "Thomas van den Belt blijft bij PEC Zwolle", aldus Boudesteyn. "We willen hem erbij houden in de strijd om promotie en hij is daarom niet te koop." PEC staat inmiddels zes punten los aan kop van de Keuken Kampioen Divisie en hoopt komende zomer de terugkeer naar de Eredivisie te realiseren. 

Lees ook: KKD: PEC loopt uit

Van den Belt gaf zelf eerder aan dat hij een overstap naar Rotterdam-Zuid zeker zag zitten. Boudesteyn begrijpt dat best, zo zegt hij. "Ik snap dat hij gestreeld is door de interesse van Feyenoord en dat mag hij ook absoluut als een compliment zien, maar we willen hem niet kwijt." Tegenover de regionale krant wil Boudesteyn niet bevestigen dat er een concreet bod is gedaan door de koploper van de Eredivisie. "Er hebben zich meerdere clubs gemeld voor Thomas, maar dat geldt voor wel meer spelers, omdat onze spelers momenteel goed in de markt liggen. Promotie is het belangrijkste, het bestuur staat daar net zo in."

Lees ook: Feyenoord druk bezig met komst van smaakmaker PEC Zwolle

Komende zomer 'ander verhaal'

De middenvelder, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van de Overijsselse club, ligt nog vast tot medio 2025. Bij het tekenen van zijn huidige verbintenis zou naar verluidt een gelimiteerde transfersom zijn opgenomen die aankomende zomer geldt. Dat ontkent Boudesteyn echter. "Omdat Thomas een aflopende verbintenis had en wij hem absoluut niet kwijt wilden, hebben wij het contract vorig jaar zomer net op tijd weten te verlengen. Komende zomer ontstaat er weer een nieuwe situatie, waarbij er tussen speler en club andere afspraken gelden. Van een gelimiteerde transfersom is absoluut geen sprake", bezweert de technisch directeur. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Supporter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeer goed nieuws! Thomas helpt ons mee op weg naar de Eredivisie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen