Danny Blind gaat in op ontslag Schreuder en vertrek Daley bij Ajax

29 januari 2023, 21:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danny Blind heeft voor het eerst gereageerd op het ontslag van Alfred Schreuder als trainer van Ajax. Daarnaast was de voormalig speler, trainer én commissaris technische zaken van de Amsterdamse club ook duidelijk over het vertrek van zijn zoon Daley, die deze winter na een langlopend conflict met Schreuder naar Bayern München trok.

Blind senior schoof zondagavond bij Ziggo Sport aan om de analyse bij het duel tussen Real Madrid en Real Sociedad in de Spaanse La Liga te verzorgen. Uiteraard ging het gesprek vooraf ook over de situatie van de club die hij lange tijd diende. Het ontslag van Schreuder kwam voor Blind niet als een grote verrassing, maar het moment waarop dat gebeurde wel. 

"Nee, dat snap ik dan weer niet zo", antwoordde Bind of hij begreep waarom het doek pas na het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam van vorige week viel voor Schreuder. "Ik denk dat je het eerder had kunnen of moeten doen", vervolgde hij. "Dan had je vanaf november een andere aanloop kunnen hebben. Nu moet je dat doen terwijl je net een paar weken bent opgestart, dat is nooit ideaal." 

Vertrek Daley

Had de club eerder afscheid genomen van Schreuder dan zou zijn zoon Daley mogelijk helemaal niet zijn vertrokken uit Amsterdam, beaamde Blind desgevraagd. "Bayern meldde zich pas eind december en de competitie stopte midden november, dan hadden de zaken anders kunnen lopen." Hij herhaalde daarbij de woorden van Daley, die tegenover het Algemeen Dagblad al had aangegeven dat het zijn plan was geweest om zijn loopbaan bij Ajax af te sluiten. 

Lees ook: Blind slaat terug naar Schreuder en Huntelaar: "Pertinente leugen"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen