FC Volendam deelt volgende tik uit aan zwalkend FC Groningen

29 januari 2023, 16:26   Bijgewerkt: 29 januari 2023, 17:07

FC Volendam heeft in eigen huis drie belangrijke punten gepakt in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie door met 3-2 te winnen van FC Groningen. De noorderlingen, hekkensluiter in de competitie, kwamen ook in de zesde wedstrijd onder trainer Dennis van der Ree niet tot punten en staat nu vier punten achter op de Volendammers. De bezoekers kwamen nog wel tot twee keer toe terug van een achterstand maar bogen uiteindelijk het hoofd voor de winnende treffer van Robert Mühren

FC Volendam kende ten opzichte van het knappe 1-1 gelijkspel bij Ajax één wijzing. Spits Robert Mühren keerde terug in de ploeg. Derry John Murkin, in de Arena nog middenvelder, stond weer als linksback opgesteld, waardoor Dean James naar de bank werd verwezen. Bij FC Groningen keerde midweeks tegen SC Cambuur geschorste Tomas Suslov terug in de ploeg en debuteerde de deze week aangetrokken Tsjech Matej Chaluš. Uitgerekend de huurling van Malmö FF (met koopoptie) leidde met een te korte terugspeelbal de openingstreffer van Volendam in. Het was Gaetano Pio Oristanio die profiteerde en zo zijn eerste competitietreffer liet noteren. En dat terwijl de bezoekers nog goed aan de wedstrijd waren begonnen. De tegentreffer toonde echter aan hoe broos het zelfvertrouwen momenteel is. De noordelingen waren het even kwijt en kwamen goed weg bij kansen voor Mühren en Murkin.

Langzaam krabbelde ploeg weer wat overeind. Via Johan Hove was er zelfs een beste kans op de gelijkmaker waarbij de Noor wel spits Ricardo Pepi over het hoofd zag. Na een corner deed Hove het vlak na rust beter en ramde de gelijkmaker achter Filip Stankovic, het voorbereidende werk van de jonge verdediger Thijmen Blokzijl mocht er overigens ook zijn. Zo kort in de tweede helft een goede opsteker voor de bezoekers. Al snel kon de ploeg van trainer Dennis van der Ree echter alweer in de achtervolging omdat Calvin Twigt, na een in eerste instantie afgeslagen hoekschop, vogelvrij de 2-1 kon binnenkoppen. Met twee wissels probeerde Van Ree het tij te keren.  Thijmen Blokzijl (hij speelde een prima wedstrijd) en Ramon-Pascal Lundqvist gingen naar de kant en werden vervangen door Daleho Irandust en Thom Van Bergen. Direct na deze wisselingen kwam Groningen via Ricardo Pepi op 2-2. De volgende tegenslag voor de gasten diende zich alweer snel aan toen Robert Mühren bij de tweede paal een aangeraakte voorzet van Gaetano Pio Oristanio binnen wist te werken. Deze derde mokerslag kwam de Trots van het Noorden niet meer te boven. 

De vraag blijft nu of de directie nog vertrouwen houdt in technisch directeur Mark-Jan Fledderus en/of trainer Van der Ree. Mocht laatstgenoemde onverhoopt weggestuurd worden dan is hij na Thomas Letsch, Henk Fraser en Alfred Schreuder de vierde trainer die tegen Volendam voor de laatste keer op de bank zat. Bij Volendam debuteerde in de slotfase nog de jongeling Flip Klomp en maakte Francesco Antonucci na lang blessureleed weer zijn eerste minuten.

Man of the match: Robert Mühren

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Supporter
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En Fledderus gewoon lekker blijven zitten na al z’n fantastische paniekaankopen!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen