Slot woest na penalty-moment: "Onacceptabel moment arbitrage"

29 januari 2023, 15:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord-trainer Arne Slot was na het gelijkspel dat zijn ploeg uit het vuur sleepte bij FC Twente tevreden met de prestatie van zijn elftal. "Ik vind dat we vandaag echt een hele goede prestatie hebben geleverd", hield hij zijn spelers na de wedstrijd in de kleedkamer voor. Wel is de oefenmeester van mening dat zijn elftal een honderd procent strafschop werd ontnomen door de arbitrage. 

FC Twente-verdediger Davy Pröpper beroerde in de slotfase overduidelijk de bal met de hand bij een 1-1 stand. Toch ging de bal niet op de stip. "Een onacceptabel moment van de arbitrage", oordeelde Slot tegenover de camera's van ESPN over het besluit van scheidsrechter Allard Lindhout. De afgelopen twee wedstrijden speelde Feyenoord met 1-1 gelijk tegen Ajax (thuis) en FC Twente (uit). Volgende week wacht PSV, dat in Rotterdam op bezoek gaat komen. "Dan hoop ik op drie punten, en dat we een keer recht doen aan wat we verdienen", aldus

Slot. 

Zie ook: Praat mee: is Feyenoord een penalty ontnomen?

Middenvelder Orkun Kökcü was ook niet te spreken over Lindhout. "Hij gaf op sommige moment een vrije trap als er een lichte overtreding werd gemaakt, maar bij een volle duw in de rug deed hij dat niet. Dus ik begrijp  niet waar de scheidsrechter de lijn trekt. Of het onduidelijk is? Eigenlijk wel", sprak Kökcü. Toch kon hij leven met het punt. "Voetballend zag het er daardoor niet altijd even goed uit. 1-0 voor gekomen, maar in de tweede helft was het eigenlijk tegenhouden. Ik denk dat we daarna grote kansen creëren. Het is jammer dat we de winnende niet konden maken. Als je het zo bekijkt dan is 1-1 wel een terechte uitslag."

Lees ook: Feyenoord baalt van niet gegeven penalty na remise in topper

Zijn trainer was ook al opgevallen dat de tegenstander 'slim' was in het maken van kleine overtredingen. "Dat is het enige waarvan ik denk dat Twente een stap verder is dan wij. Dat heeft ook met leeftijd te maken", merkte Slot op. Hij vond eveneens dat Lindhout hier consequenter had moeten zijn, omdat vergelijkbare momenten van Feyenoord-spelers in zijn ogen wél bestraft werden. "Ik herhaal het heel vaak: de scheidsrechter speelt een cruciale rol in dit soort wedstrijden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen