Uitblinker Olij bezorgt Sparta een punt in Nijmeegse schiettent

28 januari 2023, 22:05

NEC en Sparta hebben zaterdagavond de punten gedeeld een kolkende Goffert. In een spannende en vermakelijke wedstrijd hadden de Nijmegenarenhet betere van het spel en werden er liefst 26 schoten geproduceerd, maar was Sparta effectiever (1-1). Doelman Nick Olij kroonde zichzelf tot Man of the Match met enkele knappe reddingen en bij NEC zal nog even worden gebaald van het onnodige puntenverlies.

In de eerste helft lag het tempo vrij laag in De Goffert en waren er nog geen hand vol schoten op doel te noteren. NEC had verreweg het grootste gedeelte van het balbezit en probeerde de Spartaanse muur te slechten, maar slaagde er nauwelijks in om doelman Nick Olij echt te testen. Bij rust stond de brillenstand daarom nog op het bord en zochten beide ploegen met veel energie in het vat de kleedkamers op.

De tweede helft trok NEC de wedstrijd naar zich toe en zette het Sparta flink onder druk. Dirk Proper, die recentelijk zijn contract verlengde tot de zomer van 2025, liep in de 54e minuut recht op het doel van Nick Olij af, maar de doelman kon met een knappe redding zijn doel schoonhouden. Vier minuten later was het aan de andere kant wel raak. Verdediger Arno Verschueren kopte uit de corner zijn zesde (!) doelpunt van het seizoen binnen en schoot Sparta - licht tegen de houdingen in - op voorsprong.

De ploeg van Rogier Meijer moest dus hard aan de bak en de Nijmegenaren vochten hard voor een doelpunt. Landry Dimata ging neer in het zestien-meter gebied van Sparta en schreeuwde om een penalty, maar vooraf was er al buitenspel geconstateerd door Dennis Higler en dus ging het Nijmeegse feest niet door. In de 80e minuut was het dan eindelijk raak. Invaller Pedro Marques schoot zijn vierde treffer van het seizoen binnen en bezorgde zijn ploeg de verdiende gelijkmaker. Een slotoffensief mocht dankzij een uitblinkende Olij niet baten, die tot in de allerlaatste seconde zijn doel knap schoon wist te houden. Dankzij het gelijke spel blijven beide ploegen in het linkerrijtje staan, maar zal bij NEC het gevoel overheersen dat hier drie punten in hadden gezeten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen