Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Cocu loodst Vitesse uit gevarenzone met fraaie zege in Friesland

Cocu loodst Vitesse uit gevarenzone met fraaie zege in Friesland

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

28 januari 2023 – Vitesse heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. De ploeg van trainer Phillip Cocu boog op bezoek bij sc Heerenveen een 1-0 achterstand om in een 1-3 overwinning. De Arnhemmers slaan zodoende een gaatje met de gevarenzone.

Voor Amin Sarr was het duel tegen Vitesse zeer waarschijnlijk zijn laatste duel voor de Friezen. De Zweed, gehaald voor 2,3 miljoen van Malmö FF, vertrekt voor circa dertien miljoen naar Olympique Lyon. Aan de andere kant zat er juist een nieuwe speler op de bank. Davy Pröpper trainde de afgelopen weken al mee bij Vitesse en besloot afgelopen week zijn profcarrière te herstarten.

Vanaf de zijlijn zag de 31-jarige middenvelder dat zijn ploeg via Matus Bero een levensgrote kans kreeg om de score te openen, maar vervolgens de teugels uit handen moesten geven. De ploeg van Cocu zette hoog druk en maakte Heerenveen het voetballen lastig, maar was de bal vervolgens ook heel snel weer kwijt. De thuisploeg sprong eveneens niet effectief om met het balbezit en bereikte het doelgebied van Kjell Scherpen nauwelijks. Eenmaal kon Sarr aanleggen, maar zijn schot werd gepakt door de lange doelman. Hij had echter geen antwoord op het schot van Pelle van Amersfoort. Na balverlies van Million Manhoef werd de middenvelder vanaf eigen helft weggestuurd, dribbelde naar binnen en schoot hij vervolgens in de lange hoek raak.

Na iets meer dan tien minuten maakte Manhoef zijn fout goed, hoewel het daar eerst niet op leek. De jonge aanvaller kon uithalen nadat Arcus de bal teruglegde, maar raakte het leder totaal verkeerd. Kort op de achterlijn kon Bartosz Bialek zijn inzet echter toch tot doelpunt promoveren. Daarna werd de wedstrijd ondanks een overschot aan Heerenveens balbezit gelijkwaardiger en legden beide ploegen vergelijkbaar spel op de mat. Aan beide kanten waren er soms aardige combinaties, maar doelpogingen waren er niet. Toch kwam de meeste dreiging bij Vitesse vandaan, omdat de Heerenveen-defensie erg paniekerig oogde en de bal niet altijd goed wegwerkte. Kort voor rust werd dit de Friezen fataal. Na eenvoudig balverlies en een paar goede bewegingen van Kacper Kozlowski stond Gabriel Vidovic vrij om de 1-2 binnen te schieten.

Kort na rust vergrootte Vitesse de marge. Na een sterke actie en een slimme combinatie met Bero schoot Manhoef de 1-3 binnen. Heerenveen moest vervolgens op zoek naar een aansluitingstreffer, maar zag de bal na inzetten van Van Amersfoort en Sarr tweemaal rakelings naast gaan. Vitesse deed echter niet onder voor de Friezen en kreeg in de groeiende ruimtes via Vidovic en Manhoef eveneens goede mogelijkheden. Ondertussen ging er ook nog steeds het nodige fout aan beide kanten: het duel was zeker niet van het hoogste niveau.

De druk van Heerenveen nam echter gestaag toe, en ook de wissels van Pröpper en Nicolas Isimat-Mirin konden hier niets aan veranderen. De ploeg van Kees van Wonderen was echter niet bij machte om de bal op maat bij de twee spitsen te krijgen, waardoor Vitesse eenvoudig overeind bleef. In de slotfase was Vitesse zelfs nog de gevaarlijkste ploeg, maar een doelpunt zat er ondanks de nodige schotpogingen niet meer in. Met de 1-3 overwinning zet Vitesse de stijgende lijn voort en raakt de degradatiezone steeds verder uit zicht.

Man of the Match: Million Manhoef Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd