'Heerenveen verkoopt sterkhouder voor megabedrag aan Lyon'

28 januari 2023, 19:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Amin Sarr (21) neemt mogelijk op korte termijn afscheid van SC Heerenveen. De Zweedse aanvaller staat in de nadrukkelijke belangstelling van Olympique Lyon, die naar verluidt bereidt zijn om een bedrag tussen de twaalf en dertien miljoen euro te betalen voor zijn diensten. 

Dat wordt gemeld door de Italiaanse transfergoeroe Fabrizio Romano. Volgens Romano bevinden de onderhandelingen zich momenteel in een afrondende fase en wordt er binnenkort witte rook vanuit Heerenveen verwacht. Zaterdagavond verschijnt Sarr echter nog 'gewoon' in de basis bij Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen Vitesse.

Sarr kwam een jaar geleden over van Malmö FF voor een bedrag van twee miljoen euro. De Superfriezen lijken dus goed te verdienen aan de verkoop van de aanvaller, die dit seizoen goed is voor vijf doelpunten in achttien Eredivisie-wedstrijden. 

Een blitztransfer

Volgens Hans Kraaij junior, verslaggever bij ESPN, kan worden gesproken van een 'blitztransfer'. Twee dagen verleden was er naar verluidt nog geen contact met Lyon, dat momenteel de negende plaats in de Ligue 1 bezet. Volgens de verslaggever kunnen er ook vraagtekens worden gesteld bij de transfersom. "Dat is veel geld voor iemand die niet heel veel goals maakt", aldus Kraaij jr. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen