Ajax-talent laat na ontslag Schreuder huurtransfer afketsen

28 januari 2023, 16:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Alles wees erop dat Youri Regeer in de slotdagen van de winterse transferperiode op huurbasis de overstap van Ajax naar FC Emmen zou maken, maar de middenvelder heeft volgens het Algemeen Dagblad de deal laten afketsen. De negentienjarige Regeer ziet namelijk meer perspectief op speeltijd in het eerste elftal nu John Heitinga het stokje van Alfred Schreuder heeft overgenomen.

Het was de bedoeling op huurbasis naar Emmen zou vertrekken om daar vlieguren te maken. Onder Schreuder deed de middenvelder dit seizoen geen enkele Eredivisie-ervaring op. Erik ten Hag maakte vorig seizoen wel enkele keren gebruik van Regeer, die in drie van de laatst vier speelrondes speeltijd kreeg. In de wedstrijden tegen PEC Zwolle (3-0) en Vitesse (2-2) was er zelfs een basisplaats voor hem weggelegd.

Dat kreeg in het nieuwe seizoen geen gevolg. Regeer maakte zijn minuten het afgelopen half jaar bij het Jong Ajax van Heitinga. De oud-verdediger werd deze week doorgeschoven naar het eerste elftal. Hij neemt de honneurs waar elftal zolang er geen nieuwe hoofdtrainer is aangetrokken. Het is niet ondenkbaar dat Heitinga het seizoen zelfs mag afmaken, al lijkt Ajax op dit moment wel op zoek te zijn naar een externe oplossing.

Eerder werd bekend dat naast Regeer ook Jay Gorter en Victor Jensen op huurbasis mogen vertrekken. Ajax-watcher Johan Inan schrijft dat zij ook azen op een tijdelijk vertrek. Jensen zou in de belangstelling staan van FC Utrecht en Rosenborg. Welke andere clubs eventueel concreet zijn voor Gorter, is niet bekend.

Lees ookWie volgt Schreuder op? "De beste trainer voor Ajax zit bij Feyenoord"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

GOTER IS EEN KNEUS

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

LOOPT ZO DEUR UIT BY AJAX OM DAT JONGE SPELERS GEEN KANS KRYGEN BY AJAX JAMER

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen