Capriolen Emiliano Martínez leiden mogelijk tot spelregelwijziging

28 januari 2023, 13:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De internationale spelregelorganisatie IFAB gaat het keepers moeilijker maken om strafschoppennemers uit hun concentratie te halen, zo meldt The Sun. Directe aanleiding voor dit besluit is het gedrag van de Argentijnse doelman Emiliano Martínez op het WK in Qatar.

Martínez trok in de kwartfinale tegen het Nederlands elftal en de finale tegen Frankrijk alles uit de kast om de strafschoppennemers af te leiden. Zo liet hij de bal op de grond vallen in plaats van het speeltuig te overhandigen aan Steven Berghuis, trapte hij de bal zijwaarts in plaats van naar Teun Koopmeiners, vertraagde hij de boel enorm toen Kingsley Coman moest aanleggen voor en penalty en pakte hij de bal van de strafschopstip op het moment dat Aurélien Tchouaméni zich klaarmaakte voor het nemen van een strafschop.

De IFAB wil volgens bovengenoemde boulevardkrant verbieden dat keepers in de toekomst het nemen van een strafschop vertragen of de penaltynemer op een 'oneerlijke manier' afleiden. De nieuwe regels zouden nu op papier worden gezet, waarna ze in maart worden geratificeerd. Wat keepers straks bij een penaltysituatie precies wel en niet mogen doen, is nog niet duidelijk.

Oranje

Overigens was Martínez niet de enige persoon die tijdens het WK vreemde capriolen uithaalde bij een strafschoppenserie. Andries Noppert en de spelers van het Nederlands elftal maakten zich er, misschien net wat minder opzichtig, ook schuldig aan. Het afleiden van de tegenstander hielp Oranje niet, want Argentinië stootte door naar de halve finale.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen