Argentijnse succestrainer gelinkt aan vrijgekomen functie bij Ajax

28 januari 2023, 11:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marcelo Gallardo is een van de kandidaten om Alfred Schreuder op te volgen als hoofdtrainer van Ajax, zo claimt TyC Sports. De 47-jarige Argentijnse oefenmeester zit sinds kort zonder werkgever nadat zijn contract bij River Plate afliep. Met die club won Gallardo tussen 2014 en 2022 liefst veertien prijzen.

Ajax maakte donderdagavond na het 1-1 gelijkspel tegen FC Emmen bekend dat Schreuder op non-actief was gesteld. De vijftigjarige trainer wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende sportieve prestaties. In de Eredivisie werd er zeven keer op rij niet gewonnen. Daardoor zijn de Amsterdammers binnen een mum van tijd van de eerste naar de vijfde plaats gezakt.

Wie wordt de opvolger van Schreuder? Die vraag is de afgelopen 36 uur veelvuldig gesteld. De geruchtenmolen draait op volle toeren en er zingen veel namen rond. Onder meer Peter Bosz, Luis Enrique, Marcelo Bielsa, Kasper Hjulmand, Mauricio Pochettino, Zlatko Dalic en Louis van Gaal zijn genoemd als mogelijke opties. De naam van Gallardo kan ook aan dat lijstje wordt toegevoegd.

De toekomst van de Argentijnse trainer is op dit moment nog omgeven door vraagtekens. Gallardo was de afgelopen acht jaar werkzaam bij River Plate, waar hij na een zeer succesvolle periode door de voordeur vertrok. In 2021 werd Gallardo door Spaanse media naar voren geschoven als mogelijke opvolger van Ronald Koeman bij FC Barcelona, maar een voortijdig vertrek bij River Plate sloot hij al snel uit.

Lees ook: Wie volgt Schreuder op? "De beste trainer voor Ajax zit bij Feyenoord"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Welkom in Amsterdam

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen Zuid-Amerikaanse coaches aub. Dan krijgen we een schwalbe/matennaaier school hier.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen