Niet iedereen overtuigd van PSV-aanwinst: "Miste kansen die niet te missen waren"

28 januari 2023, 10:54

Filip Joos is er niet van overtuigd dat Fábio Silva gaat slagen bij PSV. De van Wolverhampton Wanderers gehuurde spits kwam het afgelopen half jaar op huurbasis uit voor RSC Anderlecht, waar hij na een uitstekende start ver terugviel. Bij PSV zal Silva de komende maanden vooral dienen als back-up van Luuk de Jong.

Silva begon zijn dienstverband bij Anderlecht met drie doelpunten in vier wedstrijden, maar hield zijn hoge niveau niet vast. "Hij maakte kansen die onmogelijk waren, maar aan de andere kant miste hij kansen die eigenlijk niet te missen waren", stelt Joos in gesprek met ESPN. "Hij werd steeds ongelukkiger bij Anderlecht, dat zag je. Als een speler zich zo voelt bij een club, worden de prestaties ook minder."

De jonge Portugese spits startte zijn carrière bij FC Porto, dat hem in 2020 voor 40 miljoen euro verkocht aan Wolverhampton Wanderers. In de Premier League maakte hij weinig indruk, wat de Engelse club ertoe bewoog om Silva afgelopen zomer bij Anderlecht te stallen. "Hij had een aantal stappen overgeslagen. In Portugal had Silva nog amper minuten gemaakt. De overstap naar de Premier League is dan een stap te ver. Alle keren dat ik hem in de Premier League heb zien spelen, presteerde hij ondermaats", aldus Joos.

Bij PSV hoopt Silva het beter te doen dan de voorbije tijd bij Anderlecht. "Hij kan iets toevoegen aan PSV, maar dan moeten ze wel op een andere manier gaan spelen. Daarnaast heeft hij bij PSV betere spelers om zich heen. Xavi Simons is creatiever dan heel Anderlecht bij elkaar. We moeten hem het voordeel van de twijfel geven, maar ik zie hem nu nog niet in de subtop van Europa spelen", besluit de verslaggever.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Spannend zo'n nieuw gezicht bij PSV. Portugezen kunnen als het er op aankomt goed voetballen. Laat die negatievelingen maar kletsen.😇

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idd we gaan die kerel toch niet op die 10 minuten beoordelen !!!! Laat die negatievelingen lekker lullen ja 😜😜

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen