Van Hanegem gelooft Van der Sar niet: "Dan ben je niet goed bij je hoofd"

28 januari 2023, 10:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Willem van Hanegem klapperde met zijn oren toen Edwin van der Sar donderdagavond liet doorschemeren dat Alfred Schreuder niet was ontslagen als Ajax in de blessuretijd het winnende doelpunt tegen FC Volendam had gemaakt. De trainer werd vrijwel direct na het 1-1 gelijkspel tegen de laagvlieger op straat gezet, wat doet vermoeden dat de beslissing om Schreuder te ontslaan al eerder was genomen.

Van Hanegem gelooft niet dat Schreuder nog trainer van Ajax was geweest als de Amsterdammers waren ontsnapt aan puntenverlies tegen Volendam. "Dat bestaat niet. Dan ben je niet goed bij je hoofd. Hoe kom je daar in godsnaam op?", zegt De Kromme bij de de AD Willem & Wessel-podcast. Van Hanegem vindt dat de Amsterdammers het besluit om Schreuder te ontslaan net zo goed drie of vier weken eerder hadden kunnen nemen.

Lees ook'Ajax ontsloeg Schreuder al in de rust van duel met Volendam'

Dat Ajax zich in een sportieve crisis bevindt, is volgens Van Hanegem overigens te wijten aan de sfeer binnen de spelersgroep en niet aan Schreuder. "De een wil erg graag daar spelen, en de andere weer daar. En de linksbuiten moet opeens rechtsbuiten staan, terwijl hij dat niet leuk vindt. Het is elke keer gezeik ten opzichte van elkaar", aldus de oud-international, die de spelers van Ajax 'waardeloze gasten' zou vinden als ze de komend tijd plots wel goed gaan spelen.

Ajax niet kansloos

Ajax is door het vele puntenverlies afgezakt naar de vijfde plaats in de Eredivisie, maar kansloos voor de titel zijn ze in Amsterdam volgens Van Hanegem niet. Veel zal volgens hem afhangen van de prestaties van Feyenoord de komende weken. De koploper heeft een zwaar programma met wedstrijden tegen FC Twente, PSV en AZ. De Rotterdammers staan zes punten los van PSV en zeven van Ajax. AZ is met twee punten minder de op dit moment de verrassende nummer twee van de competitie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen