Ambitieuze pogingen PSV lijken op dit moment vrijwel kansloos

28 januari 2023, 09:45

De zoektocht van PSV naar een nieuwe buitenspeler blijft moeizaam verlopen. De Eindhovenaren hebben hun oog laten vallen op Anthony Elanga van Manchester United, maar zijn komst lijkt volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schier onhaalbaar. Ondertussen begint de tijd te dringen, want over enkele dagen sluit de transfermarkt in de Eredivisie.

PSV is al sinds het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool op zoek naar een aanvaller die op de vleugels uit de voeten kan. Het was de bedoeling dat na de verkoop van de 23-jarige Gakpo niemand meer zou vertrekken, maar de Eindhovenaren ontvingen een niet te weigeren bod van Chelsea op Noni Madueke en lieten de Engelse aanvaller terugkeren naar zijn geboorteland.

Sindsdien zoekt PSV nog nadrukkelijker naar een aanvallende versterking. Fábio Silva werd weliswaar op huurbasis overgenomen van Wolverhampton Wanderers, maar hij is vooral gehaald als back-up van Luuk de Jong. Eerder greep de Eindhovense club naast de komst van Viktor Tsygankov en Arnaut Danjuma, die ervoor kozen om hun loopbaan voort te zetten bij respectievelijk Girona en Tottenham Hotspur.

Nieuwe namen

PSV schaakt in de laatste dagen van de winterse transferperiode op meerdere borden. De Eindhovenaren brachten naar verluidt een bod uit op Kamaldeen Sulemana van Stade Rennes, maar Southampton zou bereid zijn om veel dieper in de buidel te tasten. Zijn komst lijkt PSV zodoende uit het hoofd te kunnen zetten.

Sinds gisteren zingen ook de namen van Elanga en Adnan Januzaj rond. Volgens Elfrink zijn pogingen om de twintigjarige Elanga binnen te halen 'heel ambitieus', maar lijken ze op dit moment vrijwel kansloos. 'Kijken wat er de komende uren/dagen nog gebeurt en welke namen nog boven water komen', voegt de PSV-watcher daaraan toe.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen