Wie volgt Schreuder op? "De beste trainer voor Ajax zit bij Feyenoord"

28 januari 2023, 09:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Wie wordt de opvolger van Alfred Schreuder bij Ajax? Die vraag zal de gemoederen in Amsterdam de komende tijd nog wel bezighouden. John Heitinga zit zondag op de bank tegen Excelsior, maar hij is slechts een tussenpaus. Leonne Stentler en Pierre van Hooijdonk en Joep Schreuder laten in gesprek met de NOS hun licht schijnen over de lastige zoektocht.

Schreuder werd donderdag na het gelijkspel van Ajax tegen FC Volendam (1-1) op straat gezet. Sindsdien zingen meerdere namen rond in de Johan Cruijff ArenA. De clubloze Peter Bosz wordt beschouwd als serieuze optie, terwijl ook onder meer Kasper Hjulmand, Luis Enrique, Marcelo Bielsa, Zlatko Dalic en zelfs Louis van Gaal in verband worden gebracht met het trainerschap bij de club die in zwaar weer verkeert.

Joep Schreuder denkt dat Edwin van der Sar voor de belangrijkste keuze in zijn carrière als algemeen directeur staat. "Hij kan niet de verkeerde match maken, want dan is hij ook gezien. En hij staat onder tijdsdruk om een cruciale keuze te maken", aldus de verslaggever, die bijval krijgt van Van Hooijdonk. De oud-spits denkt dat Ajax vooral behoefte heeft aan duidelijkheid. "Spelers moeten geloven in de visie van de nieuwe trainer. Er moet niet meer te veel gewisseld worden in de opstelling. Dan ontwikkel je geen automatismen", zegt hij.

Stentler denkt aan twee opties: een 'inspirerende visionair' of een trainer voor de lange termijn die aan het team kan bouwen. "De naam van Peter Bosz valt altijd en hij is in principe geen interim-oplossing. Als je dit halfjaar ziet als opbouwtijd, zou het juist goed bij hem passen", zegt zij. Van Hooijdonk denkt dat er al met iemand voor de lange termijn is gesproken. "Ik denk ook dat je daarnaar moet kijken en ga ervan uit dat deze persoon dan ook beschikbaar is. Anders ben je met een langer traject bezig. Bosz is een optie, maar het is de vraag of dat bij Ajax ook leeft."

Slot

Het is niet uit te sluiten dat Heitinga het seizoen gaat afmaken, maar Joep Schreuder denkt dat Ajax juist behoefte heeft aan iemand van buitenaf. "Het hoeft niet altijd een persoon met het zogeheten 'Ajax-dna' te zijn. Iemand met een frisse blik, die investeert, een team smeedt en van jonge voetballers betere voetballers maakt", aldus de verslaggever, die steeds aan dezelfde naam moet denken. "De beste trainer voor Ajax zit bij Feyenoord. Iemand als Arne Slot zou goed bij Ajax passen, hij is overgekwalificeerd. Maar hij zit bij de concurrent. Punt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leonne en joep en pi kazim air kom op zeg !? . Kijk slot is een goeie trainer en wij zijn heel blij met hem . Bosz laat zijn ploegen vaak mooi spelen Maar of het draait ja of nee heeft vaak te maken met de kwaliteit van de spelers(td) ,samenstelling selectie (td),en de klik tussen spelers en staf (hoofdcoach ) . Misschien is dus een goeie td belangerijker op dit moment Er zijn verder dus meer trainers dan slot en bosz alleen die ajax er bovenop kunnen krijgen . Bosz kan ook alleen maar tegenvallen na de laatste keer .

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Arne slot de beste trainer voor ajax (?) moet nog blijken de sterkste tegenstanders komen er nu aan,voor feyenoord,.. de sar moet nu kloten tonen koop gewoon (ARNE SLOT WEG ) voor 2 miljoen jaar salaris . en 15 miljoen afkoop feyenoord blij en ( ARNE EN AJAX WEER BLIJ.!)😂👍

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen