KKD: PEC loopt uit, heerlijk 'debuut' voor Hyballa bij NAC Breda

27 januari 2023, 22:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PEC Zwolle is de grote winnaar van de vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper liep tegen laagvlieger TOP Oss ondanks een gelijkmaker in de tweede helft uit naar een comfortabele 4-1 zege en zag concurrent Heracles Almelo punten verspelen in Eindhoven. Peter Hyballa beleefde een fijne rentree op de bank bij NAC Breda

PEC Zwolle - TOP Oss 4-1

Koploper PEC Zwolle kwam in eigen huis na een half uur spelen op voorsprong tegen de voorlaatste ploeg op de ranglijst door een doelpunt van Younes Taha. Halverwege de tweede helft maakten de bezoekers via Rick Dekker echter gelijk. PEC rechtte vervolgens de rug en liep door treffers van Apostolos Vellios, Lennart Thy en Dean Huiberts alsnog uit naar een ruime zege. De Blauwvingers hebben na vrijdagavond een voorsprong van zes punten op nummer twee Heracles Almelo.

Eindhoven - Heracles Almelo 1-0

Heracles Almelo, de naaste belager van PEC, ging op bezoek bij nummer drie Eindhoven onderuit. Evan Rottier maakte in de eerste helft de enige treffer van het duel. Een kwartier voor tijd leek het duel echter helemaal te kantelen toen de doelpuntenmaker met rood kon vertrekken. Amper drie minuten later werd hij bovendien gevolgd door zijn ploeggenoot Charles-Andreas Brym. Maar ook met negen man wist Eindhoven de voorsprong ondanks enkele hachelijke momenten over de streep te trekken, waardoor Heracles de koppositie verder uit het zich ziet verdwijnen.

NAC Breda - Jong AZ 5-1

Peter Hyballa keerde deze winter verrassend terug bij NAC Breda en beleefde vanavond zijn tweede debuut als trainer van de Brabanders. En met succes, want door doelpunten van Charles-Jesaja Herrmann, Odysseus Velanas (drie keer) en Ezechiel Banzuzi walste NAC in eigen huis over Jong AZ heen. De laatste drie treffers vielen in overtalsituatie omdat Loek Postma (Jong AZ) na een klein uur spelen een rode kaart kreeg. Jurre van Aken redde in de slotminuut de eer voor de Alkmaarders door de 5-1 aan te laten tekenen. 

Overige uitslagen KKD:

Helmond Sport - Jong Ajax 1-1

Telstar -  Almere City 0-1

VVV-Venlo  - ADO Den Haag 0-0

FC Den Bosch - MVV 3-3

Roda JC - FC Dordrecht 1-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen