FIFA grijpt hard in en schorst vier spelers Uruguay na misdragingen

27 januari 2023, 20:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een aantal internationals van Uruguay zijn hard gestraft voor een aantal incidenten die plaatsvonden na de uitschakeling op het WK in Qatar. De Uruguayanen werden uitgeschakeld doordat Zuid-Korea van Portugal won, waarna een aantal spelers zich misdroegen.

Dat het na afloop van het gewonnen duel tegen Ghana uit de hand liep had alles te maken met het feit dat Uruguay bij één doelpunt meer wél was doorgegaan naar de volgende ronde. Het Zuid-Amerikaanse land dacht ik de slotfase recht te hebben op een strafschop, maar die kwam er niet. Na die teleurstelling konden een aantal spelers van Uruguay zich niet beheersen.

Zo duwde Valencia-spits Edinson Cavani een VAR-scherm omver, waar hij een schorsing van één duel voor heeft ontvangen. Hetzelfde geldt voor centrale verdediger Diego Godin, die een wedstrijd vanaf de kant moet toekijken. José María Giménez en Fernando Muslera zijn echhter nog zwaarder gestraft. Het tweetal moet maar liefst vier wedstrijden toekijken.

Bij een schorsing blijft het niet voor de vier spelers, want ze moeten ook nog een boete betalen voor de misdragingen tijdens het WK in Qatar. Daarnaast krijgt ook de Uruguayaanse voetbalbond een boete. Zij moeten vijftigduizend euro betalen aan de FIFA.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou wat een keiharde straffen..........😴😴

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen