Om deze opmerkelijke reden laat Everton komst Bielsa links liggen

27 januari 2023, 21:17

Everton lijkt niet Marco Bielsa maar Sean Dyche aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. Eerst leek de Argentijnse oefenmeester op pole-position te liggen om het stokje over te nemen van de ontslagen Frank Lampard, maar door opmerkelijke eisen schakelde de club toch voor. Met de clubloze Dyche denken The Toffees nu een geschikte opvolger te hebben gevonden.

Bielsa gold lange tijd als topkandidaat bij de club uit Liverpool om Lampard op te gaan volgen op Goodison Park. Er werd contact opgenomen met de oud-trainer van Leeds United, waarna beide partijen in Londen met elkaar in gesprek gingen. Tijdens de onderhandelingen schrok Everton echter van de eisen van de coach, zo weet The Times te melden. Volgens het medium stelde Bielsa namelijk voor om tot het einde van het seizoen het 021-team van Everton te gaan trainen.

De reden voor de Argentijn om met dat aanbod was omdat hij er eerst achter wilde komen of de selectie zich wel kon aanpassen aan zijn manier van werken. De 67-jarige trainer dacht dat de selectie van de nummer negentien van de Premier League eerst een paar maanden nodig zou hebben om aan zijn manier van werken te wennen, waardoor hij zijn staf van acht assistenten het seizoen zou laten afmaken.

Everton was een stuk minder overtuigd van dit plan van Bielsa, waardoor de club is doorgeschakeld naar Dyche. De 51-jarige Brit is clubloos, nadat hij vorig jaar april werd ontslagen. Daarvoor was hij bij Burnley de langstzittende trainer in de Premier League en wist hij met de club regelmatig te verrassen op het hoogste niveau van Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen