PSV krijgt zware concurrentie voor Gil, nieuwe club voor Hoever

27 januari 2023, 16:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV is nog altijd druk op zoek naar een nieuwe vleugelspeler. Daarbij wordt de naam van de Spanjaard Bryan Gil (Tottenham Hotspur) vaak genoemd, maar de 21-jarige linksbuiten staat ook in de belangstelling van zijn voormalige werkgever Sevilla. Ki-Jana Hoever is ondertussen definitief vertrokken uit Eindhoven. De rechtsback wordt in de tweede seizoenshelft verhuurd aan het Engelse Stoke City

Gil wordt in Spanje nog altijd gezien als een grote belofte voor de toekomst. Daar dacht Tottenham Hotspur anderhalf jaar geleden precies zo over. De club maakte liefst 25 miljoen euro over aan Sevilla om de jonge buitenspeler aan te trekken. In Londen wist hij echter geen basisplaats te bemachtigen, waarna hij vorig seizoen in de tweede seizoenshelft werd verhuurd aan Valencia. 

Lees ook: Van Nistelrooij rekent op minstens één versterking: "Hard nodig"

Afgelopen zomer keerde Gil terug in Engeland, maar ook dit seizoen komt hij nauwelijks aan spelen toe. Spurs-trainer Antonio Conte gebruikte hem slechts in vier competitieduels. In de persoon van Arnaut Danjuma kreeg Gil er bovendien een extra concurrent bij deze winter. De interesse van Sevilla is serieus, weet transferspecialist Fabrizio Romano te melden. "Ik heb Bryan gebeld", citeert hij Sevilla-trainer Jorge Sampaoli. "Hij is de juiste speler voor ons op de vleugel. Ik wilde hem eerder al hebben toen ik nog trainer van Olympique Marseille was."

Hoever naar Championship

Ki-Jana Hoever heeft een nieuwe werkgever gevonden. De rechtsback werd gedurende de eerste seizoenshelft door Wolverhampton Wanderers verhuurd aan PSV, maar daar kon de oud-speler van Liverpool geen indruk maken. Eerder deze week werd al bekend dat Hoever niet langer deel zou uitmaken van de selectie van PSV-trainer Ruud van Nistelrooij, al trainde hij in afwachting van een nieuwe club nog wel met de beloften mee op De Herdgang. Met Stoke City, de nummer achttien van het Championship, heeft Hoever nu een nieuwe bestemming gevonden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen