PSV-icoon en ex-Eredivisietopscorer duikt in België op als spitsentrainer

27 januari 2023, 11:28

PSV-icoon Luc Nilis gaat de jeugdige spitsen van KRC Genk leren hoe je een doelpunt moet maken. De voormalig topspits is door de huidige koploper van de Pro League aangesteld als nieuwe spitsentrainer voor de jeugdopleiding en heeft voor onbepaalde tijd getekend. In zijn glansrijke loopbaan was Nilis meer dan tweehonderd keer trefzeker, waarvan 110 keer in het shirt van PSV.

Nilis gaat zijn kennis overbrengen aan alle spitsen uit de jeugdopleiding vanaf vijftien jaar. Head of football bij KRC Genk, Dimitri de Condé, is razend enthousiast over de komst van Nilis. "We zijn enorm trots dat we hem in dienst kunnen nemen. In zijn voetbalcarrière was hij een genie op het veld."

De Condé kan het zich al helemaal voorstellen: Genk dat over een aantal jaar weer de beschikking heeft over enkele topspitsen. "We zijn ervan overtuigd dat hij onze jonge talenten op gebied van inzicht, techniek en looplijnen de kneepjes van het vak kan leren."

'Jeugdopleiding van wereldniveau'

De PSV-grootheid - die eerder in Eindhoven ook al een periode spitsentrainer was - gaat volgens hemzelf aan de slag bij een van s 'werelds beste jeugdopleidingen. "De jeugdopleiding van Genk geniet wereldwijde faam. Vele absolute wereldtoppers hebben hier de basis gelegd van hun roemrijke carrière." Nilis kijkt uit naar zijn nieuwe functie bij de Belgische topclub. "Ik hoop mijn ervaring te kunnen overbrengen aan de jonge spelers en hen naar een volgend niveau te brengen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen