Pröpper is terug bij Vitesse en legt uit: "Ik ben er weer klaar voor"

27 januari 2023, 10:44

Davy Pröpper is definitief weer profvoetballer. Het nieuws van vrijdag dat hij bij Vitesse zou tekenen, is later op de ochtend door de Arnhemse club zelf bevestigd. Pröpper tekende een contract tot medio 2024 bij zijn oude liefde en legde op de clubwebsite uit hoe zijn beslissing tot stand kwam.

In januari 2022 zette Pröpper - toen speler van PSV - al op dertigjarige leeftijd een punt achter zijn loopbaan. "Dat was een lastig besluit, maar het voelde destijds als een opluchting. Ik miste al geruime tijd het plezier en voelde me, mede daardoor, ook niet zo comfortabel. Na die beslissing heb ik bewust afstand genomen van de voetbalwereld. Dat is voor mij een belangrijke en leerzame periode geweest. Ik vond de rust om mijn gedachten in de vrije loop te laten, iets wat ik op dat moment ook nodig had."

Toch begon zijn afscheid van het profvoetbal na verloop van tijd te knagen. "Naarmate ik steeds meer over de toekomst ging nadenken, groeide toch ook het gemis van het voetbal. Dat had ik niet zozeer verwacht, maar ook niet uitgesloten. Pas als je afstand of afscheid van iets neemt, kom je erachter wat het écht voor je betekent. Je krijgt weer oog voor de positieve aspecten. Dat is in de eerste plaats natuurlijk het voetbal zelf, maar verder ook het samenwerken, presteren en onderdeel zijn van een team en een club."

"Ik ben er weer klaar voor"

"Natuurlijk ben ik wel realistisch; de schaduwkanten zijn niet zomaar verdwenen", beseft Pröpper, die de afgelopen twee maanden al meetrainde bij Vitesse. "Maar na goed te hebben nagedacht, het voetbal weer te hebben ervaren en twee maanden de tijd te hebben genomen, ben ik ervan overtuigd dat de juiste balans aanwezig kan zijn. Ik ben er weer klaar voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen