Van der Sar kondigt aan wie Ajax-training leidt en stapt zelf niet op

26 januari 2023, 23:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Edwin van der Sar heeft gereageerd op het ontslag van Alfred Schreuder als trainer van Ajax. De algemeen directeur gaat in op de opvolging van Schreuder en zijn eigen positie. "Of ik conclusies trek uit het ontslag van Schreuder? Nee, dat kan ik wel scheiden." 

Dat zei Van der Sar tijdens een persmoment met ESPN over het ontslag van Schreuder, dat plaatsvond na het duel met FC Volendam. Daarmee gaf hij aan dat hij dus zelf niet opstapt in Amsterdam. Michael Reiziger en Richard Witschge nemen voorlopig de honneurs waar op het trainingsveld vrijdag. "Daarna gaan we kijken naar de opties. Intern én extern", kondigde Van der Sar aan. Daarvoor werd zelfs al gekeken. "Je moet altijd in scenario's denken. Dat houdt je bezig."

Dat het ontslag direct na het duel plaatsvond, was on-Nederlands. "Misschien wel. Het is nooit fijn iemand te laten gaan. Maar met het puntenverlies van de laatste weken is er geen ommekeer ingezet", vertelde Van der Sar, die aangaf dat dat wel besproken werd tijdens de WK-stop. "Maar we hebben geen hoop meer dat het beter zou gaan. We moeten met z'n allen in de spiegel kijken. Ondanks dat er spelers zijn weggegaan, denken we een selectie te hebben die in de top van Nederland kan meedoen."

Lees ook: Ajax ontslaat hoofdtrainer Schreuder na blamage

"Ik verwijt mezelf ook dingen. Er zijn tien spelers vertrokken en de vervangers zijn misschien niet goed genoeg", maakte Van der Sar zichzelf ook een verwijt. Dat Schreuder zich niet gesteund voelde door de clubleiding, kon de oud-keeper niets mee. "Er zijn twee spelers vertrokken die niet op het lijstje stonden om weg te gaan. Daar moet je soms mee dealen." 

Technisch directeur na trainer

Er komt eerst een vervanger van Schreuder en pas later een technisch directeur. "We gaan geen technisch directeur vinden in een paar dagen. Ook geen technische man voor in de Raad van Commissarissen", aldus Van der Sar, die aangaf dat het op trainersvlak wel snel kan gaan. "Of er zondag al een nieuwe coach staat? Ja, dat is mogelijk. Je bent altijd bezig met verschillende scenario's." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

VAN DE SAR ER OOK UIT EN DIRECTIE

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou Heitinga voor de groep dit weekend en volgende week Peter Bosz als hoofdtrainer.

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Liever Danny Blind

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

PETER BOZS OF FRANK DE BOER

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

HELEMAAL MEE EENS

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

HEITINGA . FRANK DE BOER . PETER BOZE

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

HEITINGGA . FRANK DE BOER . PETER BOZE

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen