Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ajax ontslaat hoofdtrainer Schreuder na blamage

Ajax ontslaat hoofdtrainer Schreuder na blamage

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

26 januari 2023 – Alfred Schreuder is ontslagen als hoofdtrainer van Ajax. De oefenmeester verscheen niet op de persconferentie en voor de camera's van ESPN, maar algemeen directeur Edwin van de Sar deed dat wel. Hij kwam met de boodschap dat Schreuder op non-actief is gesteld.

Volgens de clubleiding zijn 'het vele puntverlies en het gebrek aan ontwikkeling van het team de hoofdoorzaken van dit besluit'. Dat schrijft de club in een statement op de eigen website. 'De clubleiding heeft geen vertrouwen meer in een verdere samenwerking. Ook de samenwerking met assistent-trainer Matthias Kaltenbach wordt beëindigd.'

Op bezoek bij RKC Waalwijk op 22 oktober van het vorige jaar werd de laatste zege geboekt door Ajax in de competitie. Na een uitschakeling in de Champions League, een krappe bekeroverwinning op FC Den Bosch en zeven Eredivisie-duels die op rij niet werden gewonnen door het Ajax van Schreuder trekt de club aan de noodrem en stuurt het de oefenmeester de laan uit.

Wie Schreuder gaat opvolgen, is nog onbekend. wel kwam eerder deze week het bericht via verschillende media naar buiten dat de club interesse zou hebben in het doorschuiven van John Heitinga van Jong Ajax naar het eerste elftal als assistent-trainer. Morgen staan Michael Reiziger en Richard Witschge op het trainingsveld van de club. Afgelopen zomer kwam Schreuder over van Club Brugge, waar hij de immens grote schoenen van succestrainer Erik ten Hag moest vullen. De schoenen waren te groot, bleek al snel. 

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd