Real Madrid bekert verder in Copa del Rey na spektakelstuk tegen Atlético

26 januari 2023, 23:39   Bijgewerkt: 27 januari 2023, 08:16

Memphis Depay heeft zich met Atlético Madrid niet kunnen plaatsen voor de halve finale van de Copa del Rey. De club in het rood en wit ging op bezoek bij buurman Real Madrid en leek lang te gaan winnen, maar een gelijkmaker, rode kaart en uiteindelijke verlenging deed Atléti de das om.

Na een dik kwartier pakte Atlético brutaal de leiding in het stadion Santiago Bernabéu. Prachtig combinatiespel met als climax een lage schuiver voor een open doel van Álvaro Morata bracht de rood-witte kant van Madrid in extase. Lang leek het goed te gaan voor de mannen van trainer Diego Simeone. Memphis viel na een dik uur in voor Atléti, maar niet lang daarna ging het mis.

 

Werelddoelpunt

Rodrygo kreeg het namelijk op zijn heupen. Hij liep zo ver dat een handjevol Atlético-spelers het nakijken hadden, voordat hij de bal strak in de hoek punterde. Doelman kansloos, verdedigers kansloos. Er werd een verlenging afgedwongen, maar niet lang na het eerste fluitsignaal in die verlenging pakte verdediger Stefan Savic zijn tweede gele kaart en dus rood. Een paar minuten daarna prikte Karim Benzema de 2-1 tegen de touwen en Vinícius Júnior tekende voor de 3-1.

Real Madrid voegt zich in de halve finale bij aartsrivaal FC Barcelona, Osasuna en Athletic Bilbao. Zij plaatsten zich eerder vandaag voor de laatste vier van het Spaanse bekertoernooi. Frenkie de Jong won met 'zijn' Barça van Real Sociedad. Hij stond in de basis en speelde de hele wedstrijd. Een treffer van Ousame Dembélé zorgde voor vreugde bij de koploper van LaLiga. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen