Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Positie Schreuder lijkt onhoudbaar na volgende blamage Ajax

Positie Schreuder lijkt onhoudbaar na volgende blamage Ajax

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

26 januari 2023 – De positie van Alfred Schreuder als hoofdcoach van Ajax lijkt amper nog houdbaar: de Amsterdammers kwamen donderdagavond in eigen huis niet verder dan een gelijkspel (1-1) tegen FC Volendam - vooraf een van de hekkensluiters in de Eredivisie. Sinds 22 oktober werd er geen Eredivisie-wedstrijd meer gewonnen door de regerend landskampioen en door deze volgende tik lijkt het wegsturen van een assistent-coach niet genoeg.

Ajax verkeert in een crisis. Veel spelers die in de zomer werden aangetrokken leveren te weinig, er heerst onvrede over het bestuur en de situatie van trainer Alfred Schreuder is zeer precair. De laatste zes (!) wedstrijd werd er niet gewonnen, waardoor de Amsterdammers op de vijfde plaats stonden. Het was dan ook niet toevallig dat in de vijfde minuut het protest van de F-Side begon. Achter het doel van Gerónimo Rulli gingen veel witte zakdoeken omhoog, samen met spandoeken die het ontslag van Schreuder eisten.

Het spel vond echter hoofdzakelijk plaats op de andere veldhelft. Ajax had constant de bal en kon tot op zekere hoogte vrijuit combineren, maar had vervolgens geen antwoord op de compacte en veelkoppige defensie van FC Volendam. Wim Jonk had in de Arena gekozen voor een 5-4-1-opstelling, wat in de praktijk betekende dat er voortdurend tien Volendammers achter de bal stonden. Het grootste gevaar kwam via schoten van afstand en spelhervattingen: Edson Álvarez schoot van een meter of twintig rakelings naast, terwijl de Mexicaan bij een corner Volendam-keeper Filip Stankovic tot het uiterste liet strekken.

Volendam, waar Josh Flint en Calvin Twigt verrassend hun basisdebuut in de Eredivisie maakten, had eigenlijk niets in te brengen. Ballen werden veelal wild weggeschoten en de bezoekers wisten slechts eenmaal een degelijke counter op te zetten. De verhouding tussen beide ploegen werd geïllustreerd door de hoeveelheid balbezit: 83 om 17%. Na verloop van tijd nam de dreiging van Ajax ook door het centrum toe, maar grote kansen bleven uit. Bij het uitspelen. Er werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt, terwijl het in het strafschopgebied onverminderd druk bleef met felle Volendammers. Brobbey leek een minuut of tien voor tijd eindelijk de 1-0 op zijn schoen te hebben, maar met een verwoede poging verijdelde Damon Mirani de schotpoging.

Lees ook: Ajax gaat hard ingrijpen: "Komende dagen gaat er iets gebeuren"

Net voor rust hadden de bezoekers enig fortuin nodig, toen Davy Klaassen de bal in een scrimmage niet op doel wist te krijgen. 0-0 was zo de ruststand in de Arena. Na de hervatting voerde Ajax de druk steeds verder op en werd Volendam verder en verder achteruit gedrukt. De schotpogingen van de thuisploeg bereikten bijna nooit het doel. Terwijl Ajax alleen maar aan aanvallen dacht, sloegen de bezoekers uit het niets toe. Een vrije trap van Carel Eiting werd goed het strafschopgebied ingekruld, waarna Damon Mirani tussen schutterende Ajax-verdedigers raak kon koppen. Met dat doelpunt pakten zich donkere wolken samen boven het hoofd van Alfred Schreuder.

Ondertussen nam ook op het veld de frustratie toe, wat zichtbaar werd bij een opstootje tussen Gaetano Oristanio en Devyne Rensch. Het spel van Ajax leek wanhopiger te worden, met soms een gebrek aan nauwkeurigheid als gevolg. Volendam kon ondertussen haar eigen spel blijven spelen. Er werd met veel man verdedigd en steeds meer tijd gerekt: elke spelonderbreking werd door de ploeg van Jonk aangegrepen als drinkpauze. Ondertussen werden ook de ruimtes steeds groter. Ajax kwam met nog tien minuten op de klok echter verdiend op gelijke hoogte. Een lange bal van Taylor werd doorgekopt door Brobbey, waarna invaller Mohammed Kudus raak schoot. Dat was het startsein van een wilde slotfase waarin Ajax met man en macht op zoek ging naar een treffer, maar ook veel ruimtes weggaf. De beste mogelijkheden waren voor de thuisploeg, maar bijna niets bereikte het doel. Een treffer kwam er dan ook niet meer. Met zeven wedstrijden zonder overwinning op rij evenaart Ajax een negatief clubrecord uit de jaren '60.

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd