'Vertessen in belangstelling Belgische topclubs, huurdeal lonkt'

26 januari 2023, 22:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV is druk bezig op de transfermarkt, met name het afschepen van spelers is in volle gang. Met Cody Gakpo, Noni Madueke en nu ook Yorbe Vertessen wordt de spoeling dunner en dunner in Eindhoven. Vertessen staat volgens veel verschillende media in de belangstelling van diverse Belgische clubs.

Onder andere PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad Rik Elfrink meldt de Belgische interesse in de aanvaller. 'Vertessen kan de komende dagen naar zowat alle Belgische topclubs en lonkt naar verhuur. PSV lijkt na de komst van Fábio Silva de komende dagen mee te willen werken aan verhuur, mits met een goed plan. Ook uit andere landen interesse. Komende dagen valt de beslissing', schrijft de journalist op Twitter.

Lees ook: PSV ziet kansen stijgen op voormalig Ajax-target na Lyon-deal

Nummer 2 en 3 van België

Elfrink noemt geen specifieke clubs, maar volgens Belgische media gaat het over onder andere Union Sint-Gillis, RSC Anderlecht en Antwerp FC. Vertessen komt dit seizoen weinig voor in de plannen van Ruud van Nistelrooij. De vleugelflitser annex spits kwam in twalf wedstrijden gemiddeld een half uurtje in actie. Het lag niet altijd aan hem, Vertessen miste zes wedstrijden door een spierblessure en acht door een blindedarmoperatie.

PSV is ondertussen naarstig op zoek naar aanvallend versterkingen. Fábio Silva werd al binnengehaald door de club. Hij wordt gehuurd van Premier League-club Wolverhampton Wanderers. Ook op bestuurlijk gebied worden er aanwinsten gepresenteerd, Earnest Stewart is de nieuwe voetbalbaas bij de Brabanders. Hij is de opvolger van de in november vertrokken John de Jong.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen