Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van Kaam doet met ultieme wraak FC Groningen héél veel pijn

Van Kaam doet met ultieme wraak FC Groningen héél veel pijn

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

26 januari 2023 – Daniël van Kaam was ooit een van de grootste talenten van FC Groningen, maar vertrok afgelopen zomer door de achterdeur naar SC Cambuur. De middenvelder zag geen perspectief meer in het hoge noorden, maar keerde er donderdagavond terug en nam de ultieme revanche: hij schoot in het laatste kwartier het enige doelpunt op zeer fraaie wijze binnen. Daarmee bezorgde hij zijn oude werkgever de laatste plek: 0-1. Triester dan de laatste plek, was het feit dat fans zich op het veld lieten zien. 

"Ik heb spanning nodig om goed te presteren", vertelde FC Groningen-trainer Dennis van der Ree voorafgaand aan de wedstrijd voor de camera's van ESPN. Ondanks dat het Eredivisieseizoen nog maar net over de helft is, stond er toch veel druk op deze wedstrijd. De spanning was er dus, maar het goede presteren bleef uit. Bij een degradatiekraker verwacht je geen flitsend voetbal en dat was ook vanavond het geval. Het spel was alles behalve flamboyant. Op een aantal rollertjes en makkelijk te vangen ballen na werden doelmannen Michael Verrips en Robbin Ruiter amper getest. Beide ploegen voetbalden moeilijk. Er was weinig rust aan de bal en vanzelfsprekend dus ook weinig uitgespeelde kansen.

De beste kans was in de openingsfase voor Luciano Valente. Isak Määttä stuurde met een steekpass drie Cambuur-spelers het bos in en zijn ploeggenoot schoot vervolgens met buitenkantvoet de bal in het zijnet. Cambuur zelf kwam niet veel verder dan wat schoten van afstand. Tot overmaat van ramp viel vlak voor rust ook Jamie Jacobs uit, met op het oog een hamstringblessure.

In de tweede helft kwam de wedstrijd wat meer tot leven. Beide ploegen kregen wat grotere kansen en Ruiter moest reddend optreden na schoten van Florian Krüger en Valente. Zo liet de routinier, die donderdagavond voor het eerst dit seizoen de voorkeur kreeg boven Joao Viriginia, zich nadrukkelijk zien.

Lees ookCompleet mis bij FC Groningen: 'fans' betreden veld tijdens duel met SC Cambuur

FC Groningen kon dus niet juichen en moest later ook nog noodgedwongen Valente wisselen door een voetblessure. Maar de gifbeker was nog niet leeg. Een voorzet van Alex Bangura kwam uiteindelijk terecht bij voormalig Groningen-speler Daniel van Kaam. Met een schitterende streep schoot hij de bal tegen de touwen en deed hij zijn oude club ongelooflijk veel pijn (zie onder).

Na de 0-1 stond Groningen namelijk virtueel helemaal onderaan en klommen de Leeuwarders over Groningen heen op basis van doelsaldo. In de laatste tien minuten probeerden de mannen van Van der Ree er nog verandering in te brengen, maar werd het tegengewerkt door hun eigen supporters. Vijf minuten voor tijd liep een groepje supporters het veld op en werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt. Het is veelzeggend voor de huidige situatie van FC Groningen, een club die in een diep dal zit en na vanavond de hekkensluiter van de Eredivisie is.

In de resterende minuten die nog werden uitgespeeld, was Groningen via Ramon Lundqvist dichtbij de gelijkmaker, maar de lat stond in de weg. Voor Sjors Ultee en zijn Cambuur ziet de wereld er opeens rooskleuriger uit na drie welkome punten, waardoor het rode lantaarn overdraagt aan de opponent. 


Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd