PSV heeft opvolger van John de Jong met oude bekende eindelijk binnen

26 januari 2023, 16:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft een nieuwe technisch directeur aangesteld: Earnest Stewart (53) wordt de opvolger van de in vorig jaar vertrokken John de Jong. De voormalig technische man van AZ komt pas na deze transfermarkt in actie voor de Eindhovenaren, want zijn contract in het Philips Stadion gaat pas per 1 maart in.

Dat heeft PSV donderdagavond bekend gemaakt. Daarmee is er eindelijk een opvolger gekomen voor De Jong, wiens taken tot op heden overgenomen werden door Marcel Brands. Qua verkopen is hij met de recorddeals van Cody Gakpo en Noni Madueke zeker geslaagd, maar qua inkomende transfers hield het in de winterstop nog niet over voor PSV. Toch komt Stewart, die nu nog in dienst als Directeur Voetbalzaken van de Amerikaanse voetbalbond, pas per 1 maart over vanuit Amerika.

"We hebben de tijd genomen om te zoeken naar iemand met brede en internationale ervaring. Earnest past met zijn verleden en huidige rol perfect in dit profiel. Daarom zijn wij ontzettend blij dat hij per 1 maart ons directieteam komt versterken", reageert Brands op de clubsite op de komst van Stewart. De in Veghel geboren Amerikaan heeft in Nederland ook al ervaring als technisch directeur bij onder meer VVV-Venlo, NAC Breda en AZ. Vooral bij die laatste club had Stewart - die ook in beeld was als opvolger van Nico-Jan Hoogma bij de KNVB - veel succes.

Lees ookOpvallend: Bondscoach VS door het stof voor geweld na chantage

Ervaring Stewart

Stewart ging in 2018 aan het werk in zijn thuisland: eerst als algemeen manager van het voetballand en een jaar later werd hij direteur voetbalzaken. Bij de Amerikaanse voetbalbond was het de laatste tijd wat onrustig, waardoor Stewart misschien wel meer dan eerder open stond voor een vertrek uit de VS. Net als Brands heeft Stewart een verleden bij AZ: hij was destijds de opvolger van Brands. PSV heeft veel vertrouwen in Stewart, getuige het contract dat tot en met 2027 loopt. "Dit is een interessante kans om terug te keren in Nederland", liet Stewart weten op de site van de Amerikaanse voetbalbond over zijn vertrek. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuke move!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen