Wie hebben we daar? Ajax reikt Danny Hoesen helpende hand toe

26 januari 2023, 11:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danny Hoesen is voor even terug bij Ajax, zo meldt Voetbal International. De 32-jarige spits gaat in afwachting van een nieuw avontuur zijn conditie op peil houden op De Toekomst. Daar zal hij meetrainen bij het Jong Ajax van trainer John Heitinga.

Hoesen is sinds kort op zoek naar een nieuw werkgever. Aan het einde van het vorige kalenderjaar liep zijn contract bij Austin FC af. Het Amerikaanse avontuur van de aanvaller heeft in totaal zes jaar geduurd. Tussen 2017 en 2020 kwam hij uit voor San Jose Earthquakes, daarna verkaste hij naar Texas om bij Austin aan de slag te gaan.

Bij Ajax keert Hoesen voor tijdelijk terug bij de club waar hij anderhalf jaar heeft gespeeld. De Amsterdammers namen de aanvaller in 2012 over van Fortuna Sittard en lieten hem in 2014 naar FC Groningen gaan. In zijn laatste jaar in Amsterdams dienst werd Hoesen een half jaar verhuurd aan PAOK Saloniki.

Doelpunt tegen Barcelona

Hoesen speelde in totaal 44 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij goed was voor dertien doelpunten. Zijn meest memorabele goal maakte hij op 26 november 2013, toen hij trefzeker was tegen FC Barcelona in de groepsfase van de Champions League. Ajax won dat duel, ondanks dat het bijna een helft met een man minder speelde, met 2-1.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb diverse spitsen zien falen bij Ajax, maar deze Hoesen spande toch wel de kroon in dat opzicht. FC Balopdak 8 wil hem nog niets eens in hun team.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen