Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Nations League krijgt een nieuwe opzet: dit verandert er

De Nations League krijgt een nieuwe opzet: dit verandert er

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

26 januari 2023 – De Nations League gaat volgend jaar op de schop, zo heeft de UEFA bekendgemaakt. Het nog altijd vrij jonge toernooi krijgt een nieuwe opzet. Dit gaat er veranderen.

De belangrijkste verandering is de komst van een extra knock-outronde. Nu plaatsen de vier groepswinnaars van divisie A zich rechtstreeks voor de Final Four. Vanaf 2024 zullen de nummers één en twee van de groepen in divisie A zich plaatsen voor de kwartinales, die over twee wedstrijden worden gespeeld. De winnaars van deze ontmoetingen plaatsen zich voor de finaleronde.

Ook voor veel landen die zich niet plaatsen voor de kwartfinales gaat er wat veranderen. Zo zullen de nummers drie van divisie A play-offs om promotie/degradatie tegen de nummers twee van divisie B spelen. De nummers drie van divisie B nemen spelen een tweeluik tegen de nummers twee van divisie C. De groepswinnaar van divisie B, C en D promoveren ook volgend jaar direct, terwijl de slechtst presterende landen in divisie A, B en C een niveau afzakken.

Verandering EK- en WK-kwalificatie
Ook in de kwalificatie voor de EK's en WK's gaat er vanaf 2024 wat veranderen. Er komen twaalf (in plaats van tien) poules, die uit vier of vijf landen zullen bestaan. De UEFA hoopt dat met de nieuwe opzet het verloop van de kwalificatie minder voorspelbaar wordt. Het format van het EK, waarover werd gespeculeerd, verandert nog niet. Er werd rekening gehouden met een groter deelnemersveld, maar daar waagt de Europese voetbalbond zich voorlopig niet aan.

Final Four
Het Nederlands elftal heeft zich voor de derde editie van de Nations League geplaatst voor de finaleronde, die komende zomer in eigen land zal plaatsvinden. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman zal het in de halve finale opnemen tegen Kroatië, zo werd woensdag duidelijk. In de eventuele finale wacht een ontmoeting met Spanje of Italië. De halve finales worden op 14 en 15 juni gespeeld, de (troost)finale op 18 juni. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd