Gaan we al iets horen over opvolger van Schreuder bij Ajax?

27 januari 2023, 07:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 27 januari.

Nieuws

Opvolger Schreuder al in beeld?

Ajax heeft na de blamage tegen FC Volendam (1-1) hoofdtrainer Alfred Schreuder ontslagen. Het afscheid van de oefenmeester hing al langer in de lucht. Het gelijke spel van gisteravond was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Niet lang na de wedstrijd stond Edwin van de Sar de pers te woord met de boodschap dat Schreuder op non-acitief is gezet, maar hij wilde nog niet ingaan op vragen over een eventuele opvolger. 

Wedstrijden

FC Eindhoven - Heracles Almelo (20.00 uur)

Heracles Almelo ging lang aan kop in de Keuken Kampioen Divisie, maar door een slechte start van de tweede seizoenshelft moet het inmiddels PEC Zwolle voor zich dulden op de ranglijst. De Heraclieden speelden na de winterstop gelijk tegen Jong AZ (1-1) en kregen op eigen veld flink klop van PEC Zwolle (0-3). Tijd voor eerherstel, zou je zeggen. Vanavond wacht het bezoek aan FC Eindhoven. Heracles moet aan de bak, want Eindhoven is bezig aan een goed seizoen. De Eindhovenaren staan momenteel op een knappe derde plaats. De achterstand op de tegenstander van vanavond bedraagt nog wel acht punten.

PEC Zwolle - TOP Oss (20.00 uur)

Waar Heracles dus een slechte start van dit kalenderjaar beleeft, heeft PEC Zwolle weinig reden tot klagen. De Zwollenaren zegevierden vooralsnog tegen Almere City, Heracles én VVV. De koploper van de KKD hoopt de zegereeks vanavond een vervolg te geven. Dat moet gebeuren in de thuiswedstrijd tegen TOP Oss. PEC Zwolle lijkt zich - als we naar de kant kijken - op te kunnen maken voor een makkelijk avondje. TOP Oss vindt zichzelf na 21 competitiewedstrijden terug op de voorlaatste plaats en heeft slechts twee punten meer dan hekkensluiter Jong FC Utrecht.

Manchester City - Arsenal (21.00 uur)

De kraker van deze vrijdagavond wordt gespeeld in Engeland. Daar ontvangt Manchester City op eigen veld Arsenal in de vierde ronde van de FA Cup. Waar je in de voorgaande seizoenen bijna blindelings je geld kon zetten op een overwinning voor Manchester City, neig je vandaag de dag misschien wel naar een zege voor The Gunners. Arsenal is immers de trotse koploper in de Premier League en bewijst ook in de eerste maand van 2023 in topvorm te zijn. De ploeg van trainer Mikel Arteta was in januari al te sterk voor Tottenham Hotspur en rekende afgelopen zondag ook af met Manchester United.

Voetbal op tv

18.30 uur: Fortuna Düsseldorf - FC Magdeburg, Viaplay - live verslag van dit duel in de 2. Bundeslga

18.30 uur: Karlsruher SC - SC Paderborn 07, Viaplay - live verslag van dit duel in de 2. Bundesliga

19.50 uur: FC Eindhoven - Heracles Almelo, ESPN 2 - live verslag van dit duel in de Keuken Kampioen Divisie

19.50 uur: PEC Zwolle - TOP Oss, ESPN 3 - live verslag van dit duel in de Keuken Kampioen Divisie

20.00 uur: Voetbal op Vrijdag, ESPN - live programma waarin wordt geschakeld tussen alle duels uit de Keuken Kampioen Divisie

20.30 uur: RB Leipzig - Vfb Stuttgart, Viaplay - live verslag van dit duel in de Bundesliga

21.00 uur: FC Lorient - Stade Rennais, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van dit duel in de Ligue 1

21.00 uur: Manchester City - Arsenal, Ziggo Sport - live verslag van dit duel in de FA Cup

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen