Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Vermoedelijke opstelling Ajax: Schreuder voert wijzigingen door

Vermoedelijke opstelling Ajax: Schreuder voert wijzigingen door

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

26 januari 2023 – Door het gelijkspel bij Feyenoord zakte Ajax naar de vijfde plaats op de ranglijst. Vier dagen na De Klassieker in Rotterdam kan de ploeg van trainer Alfred Schreuder echter weer een paar plekken stijgen. Dan moet ze wel zien te winnen van FC Volendam. Hoewel Schreuder tevreden was over het optreden van zijn ploeg in de tweede helft tegen Feyenoord, gaat hij zijn elftal mogelijk op twee posities wijzigen.

Ajax was er alles aan gelegen goed te beginnen aan het tweede deel van dit seizoen, maar is daar niet in geslaagd. In de KNVB Beker werd er weliswaar gewonnen van FC Den Bosch, maar in de competitie wachten de Amsterdammers nog op de eerste zege in dit kalenderjaar. Na de gelijke spelen tegen NEC en FC Twente kwamen ze ook op bezoek bij Feyenoord niet tot winst. In De Klassieker moest Schreuder wederom een puzzel leggen. Devyne Rensch was in de thuiswedstrijd tegen FC Twente tegen een rode kaart aangelopen en moest de kraker in De Kuip daardoor aan zich voorbij laten gaan.

Rensch keert donderdagavond in het thuisduel met FC Volendam terug in de basis. Niet als centrale verdediger (zoals in de eerste twee competitieduels), maar op de rechtsbackpositie. Dat verwacht het Algemeen Dagblad althans. De rentree van Rensch op de positie waar hij zijn doorbraak beleefde gaat vermoedelijk ten koste van Jorge Sánchez. De Mexicaan maakte afgelopen zomer de overstap naar Ajax, maar heeft nog niet bewezen een versterking te zijn. Het AD verwacht voor de rest geen veranderingen in de achterhoede. Dit zou betekenen dat Edson Álvarez zijn plek in het centrum behoudt. Jurriën Timber en Calvin Bassey completeren in dat geval de achterste linie.

Op het middenveld voert Schreuder naar verwachting van het AD geen wijzigingen door. Kenneth Taylor, Steven Berghuis en Davy Klaassen vormden in De Klassieker het Amsterdamse middenrif en zullen er ook tegen FC Volendam voor moeten zorgen dat Ajax aan voetballen toekomt. Voorin zien we waarschijnlijk wel 'nieuwe' namen ten opzichte van De Klassieker. Waar Schreuder in De Kuip nog koos voor Francisco Conceição, Mohammed Kudus en Dusan Tadic als voorhoede, moeten tegen FC Volendam Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Tadic voor het gevaar en de doelpunten gaan zorgen. Het zou voor Bergwijn zijn eerste basisplaats na de winterstop betekenen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli, Rensch, Álvarez, Timber, Bassey, Taylor, Klaassen, Berghuis, Tadic, Brobbey, Bergwijn.

Lees ook: Álvarez blijft positief gestemd: "Tweede helft een stuk beter"

Programma
Ajax begint donderdagavond aan een – op papier – eenvoudige serie wedstrijden. Na het thuisduel met FC Volendam wachten Excelsior (uit), sc Cambuur (uit) en RKC Waalwijk (thuis). Tussendoor speelt de ploeg van Schreuder in de KNVB Beker een uitwedstrijd tegen FC Twente. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd