Slot bevestigt: Feyenoord is nog niet klaar op de transfermarkt

26 januari 2023, 08:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als het aan Feyenoord-trainer Arne Slot ligt, is de club nog niet klaar op de transfermarkt. De huidige koploper van de eredivisie verwelkomde eerder deze week verdediger Neraysho Kasanwirjo en hoopt zich in de laatste dagen van de winterse transferperiode ook nog te kunnen versterken met een middenvelder.

Het middenveld van Feyenoord stond in het afgelopen seizoen als een huis en dat had het voor een groot deel te danken aan Fredrik Aursnes. De Noor, die in de zomer van 2021 arriveerde in De Kuip, bekroonde een uitstekend seizoen met een toptransfer naar Benfica. Feyenoord had zich op dat moment al versterkt met Quinten Timber, maar trainer Slot wilde graag nog een opvolger van Aursnes aan zijn selectie toevoegen. Feyenoord was lang in de markt voor Ramiz Zerrouki van FC Twente, maar de Rotterdammers konden niet aan de hoge vraagprijs voldoen.

Begin deze maand klopte Feyenoord opnieuw aan bij FC Twente voor Zerrouki. De middenvelder zag een transfer naar Rotterdam wel zitten en hoopte op medewerking van zijn club, maar die besloot twee weken geleden definitief een streep te zetten door een winters vertrek. In de tussentijd kreeg Mats Wieffer het vertrouwen van Slot en de zomeraanwinst heeft in de afgelopen wedstrijden een goede indruk achtergelaten. Slot hoopt desondanks nog op de komst van een nieuwe middenvelder, bevestigde hij woensdagavond op de persconferentie na de thuiswedstrijd tegen NEC (2-0).

De oefenmeester zit krap in de middenvelders en dat bewees zich tegen NEC opnieuw. Orkun Kökçü is slechts één gele kaart verwijderd van een schorsing, maar ondanks de riante voorsprong wisselde Slot zijn aanvoerder niet. De trainer kreeg de vraag of hij niet bang is dat Kökçü tegen een schorsing aanloopt. "Dat moment kan natuurlijk sowieso een keer komen, maar de wedstrijd was nog niet beslist. Ik zei net al iets over Wieffer en Quinten (Timber, red.) kon gelukkig een half uurtje spelen. Maar verder hebben wij weinig middenvelders die in ook in de controle kunnen spelen. Vandaar dat wij daar nog zeker naar op zoek zijn. Maar goed, of dat gaat lukken, is bij Feyenoord altijd een tweede", aldus Slot.

Lees ook: NEC-trainer Meijer woedend: "Wedstrijd verneukt in 44e minuut"

Krakers

Feyenoord boekte woensdagavond een 2-0 overwinning op NEC en profiteerde daarmee volop van de nederlaag van PSV bij FC Emmen en het gelijkspel van FC Twente tegen Vitesse. De voorsprong op de achtervolgers uit Eindhoven en Enschede bedraagt daardoor zes punten. Ajax heeft zelfs acht punten minder dan de koploper uit Rotterdam, maar de regerend landskampioen komt vanavond nog in actie tegen FC Volendam. Feyenoord kan zich na de zege op NEC opmaken voor een even belangrijke als lastige serie. Zondag wacht de kraker bij FC Twente, een week later de topper tegen PSV en daarna ook nog wedstrijden tegen sc Heerenveen (uit) én AZ (thuis).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen