Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

NEC-trainer Meijer woedend: "Wedstrijd verneukt in 44e minuut"

NEC-trainer Meijer woedend: "Wedstrijd verneukt in 44e minuut"

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

26 januari 2023 – NEC-trainer Rogier Meijer heeft woensdagavond na afloop van de uitwedstrijd tegen Feyenoord zijn onvrede uitgesproken over de rode kaart voor Iván Márquez. De Nijmegenaren leken te gaan rusten met slechts een 1-0 achterstand, maar in de absolute slotfase van de eerste helft kregen zij twee flinke tikken te verwerken. Márquez moest het veld verlaten en Feyenoord verdubbelde uit de gekregen strafschop de score. Meijer heeft geen goed woord over voor de arbitrale beslissing.

NEC reisde met veel vertrouwen af naar De Kuip. De ploeg van trainer Meijer is immers uitstekend begonnen aan de tweede seizoenshelft. Ze hield in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop Ajax op een gelijkspel, pakte daarna met tien man een punt in de Gelderse Derby tegen Vitesse en boekte afgelopen zaterdag een 3-1 overwinning op FC Emmen. NEC was er alles aan gelegen zich ook in Rotterdam goed te presenteren, maar na de rode kaart voor Márquez en de 2-0 van Orkun Kökçü kon er een streep door de goede intenties.

Volgens Meijer had de rode kaart nooit gegeven mogen worden. "Ik vond het een schandalige rode kaart moet ik eerlijk zeggen. Het is al nauwelijks een overtreding en onze rechtsback loopt nog naast hem", zei de oefenmeester na afloop voor de camera van ESPN. "Je ziet het op de beelden, onze rechtsback gaat ook de bal pakken. Als dit een rode kaart is… Ik snap het echt niet. Wat er ook gebeurt, wij gaan honderd procent in beroep, want dit is écht geen rode kaart." Márquez werd gepasseerd door Santiago Giménez en besloot vervolgens diens shirt vast te houden, al was er volgens Meijer weinig aan de hand. "Jij ziet ook op de beelden dat Bart van Rooij er naast loopt en dat het nauwelijks een overtreding is."

Lees ook: Slot kraakt uitvoering Feyenoord: "Slechtste elf tegen tien ooit"

De strafschop werd benut door Kökçü en daarmee gooide de Feyenoord-aanvoerder het duel al vroeg in het slot. Maar wie had gedacht dat de Rotterdammers in de tweede helft over NEC heen zouden walsen, kwam bedrogen uit. NEC hield uitstekend stand. "De schade beperken", reageerde Meijer op de vraag welke opdracht hij zijn spelers meegaf in de rust. "We spelen uit bij Feyenoord en we hebben zaterdag weer een wedstrijd. Je maakt dus afspraken over jongens die eventueel gewisseld worden. We speelden eerst 4-4-1, later 5-3-1. Dan is het tegenhouden en dat hebben we fantastisch gedaan. Buiten wat schotkansen hebben we niks weggegeven. Het is op dat moment tegenhouden voor ons en zorgen dat je niet teveel weggeeft. Geen gekke dingen doen met kaarten of blessures. Helaas is de wedstrijd verneukt in de 44e minuut."

Revanche
De kans op revanche dient zich al snel aan voor NEC. De ploeg van Meijer treft in de competitie eerst Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles, alvorens ze op 8 februari wederom te gast is in De Kuip. Dan treffen Feyenoord en NEC elkaar in de achtste finale van de KNVB Beker. Meijer kijkt er, ondanks de nederlaag, naar uit om binnenkort weer in Rotterdam te spelen. "Het is hier altijd geweldig om te spelen natuurlijk, een geweldige ambiance. Dat is voor elke trainer en ook speler het mooiste wat er is, alleen de laatste vijftig minuten waren klote." Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd