Álvarez blijft positief gestemd: "Tweede helft een stuk beter"

26 januari 2023, 07:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na de nederlaag van PSV bij FC Emmen en het gelijkspel van FC Twente tegen Vitesse kan Ajax donderdagavond een paar plekken stijgen op de ranglijst. Dan moet er donderdagavond wel worden gewonnen van FC Volendam. Normaal gesproken een kat in 't bakkie voor de Amsterdammers, maar dit seizoen is alles anders. Ajax heeft al zes competitieduels op rij niet gewonnen en het vertoonde spel in die wedstrijden was ondermaats. Edson Álvarez ziet de toekomst desondanks rooskleurig tegemoet.

Ajax was er na een zeer teleurstellende eerste seizoenshelft alles aan gelegen na de winterstop uit de startblokken te schieten. Maar na de gelijke spelen tegen NEC en FC Twente wist de ploeg van trainer Alfred Schreuder ook op bezoek bij Feyenoord niet te winnen. Ajax werd in de eerste helft van De Klassieker van afgelopen zondag overrompeld door de rivaal en keek na 45 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. De donkere wolken pakten zich al samen boven de ploeg van Schreuder, maar in de tweede helft werd er alsnog een punt uit het vuur gesleept.

Álvarez was misschien wel de beste speler bij de Amsterdammers. "Het was mijn eerste Klassieker in De Kuip mét publiek, in een heel mooie sfeer. Helaas konden we niet winnen", laat de Mexicaan optekenen door De Telegraaf. Ajax had het erg lastig in de eerste helft. Feyenoord zette de regerend landskampioen in een vroeg stadium vast op eigen helft. Ajax kwam er voetballend simpelweg lange tijd niet aan te pas. "De eerste 45 minuten hadden we het moeilijk en had het beter gekund. Maar zoals jullie hebben kunnen zien, was de tweede helft een stuk beter", zegt Álvarez.

Positie

De Mexicaan is normaal gesproken niet weg te denken van het Amsterdamse middenveld. Maar in De Klassieker deed Schreuder noodgedwongen een beroep op hem als centrale verdediger. Álvarez verving de geschorste Devyne Rensch en deed dat uitstekend. Blijft hij voorlopig het centrale duo vormen met Jurriën Timber? "Uiteindelijk is het de beslissing van de coach, die bepaalt waar ik speel. Voor mij is het sowieso belangrijk veel minuten te maken en ervaring op te doen, in Nederland en Europees."

Lees ook: Álvarez voelt zich fijn in Ajax-verdediging: "Makkelijkste positie voor mij"

Álvarez zelf neigt stiekem naar een vervolg in het centrum van de achterhoede. "In de defensie staan is makkelijker, omdat ik dan zicht heb op het hele veld. Daartegenover staat dat ik al mijn hele leven op het middenveld sta en daar veel ervaring mee heb. Daarom is de ene positie niet beter dan de andere."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

😆😆😆😆😆😆

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen