Barça houdt het lang spannend, maar voegt zich bij laatste vier

25 januari 2023, 22:57   Bijgewerkt: 25 januari 2023, 23:07

FC Barcelona heeft woensdagavond de halve finale van de Copa del Rey bereikt. De koploper van de LaLiga was met 1-0 te sterk voor Real Sociedad, dat lange tijd met tien man speelde door een rode kaart in de eerste helft. Ousmane Dembélé was de uitblinker bij de Catalanen.

Barcelona hervatte woensdagavond de bekercampagne in de kwartfinale van de Copa del Rey. In het eigen Camp Nou was een andere hoogvlieger van in de LaLiga, Real Sociedad, de tegenstander. Ondanks dat Sociedad in het eerste half uur nog amper voor het doel was geweest, waren zij via Take Kubo wel het dichtst bij de openingsgoal. De inzet van de Japanner raakte echter het houtwerk.

De rest van de eerste helft was voor Barcelona, dat door Brais Mendez nog een zetje in de goede richting kreeg. De middenvelder van Sociedad mocht terecht inrukken na een harde charge op Sergio Busquets. Barcelona kon voor de rustpauze al op voorsprong komen, maar liet enkele behoorlijke kansen liggen. Na rust kwam die openingstreffer er alsnog. Dembélé, die in de eerste helft al de gevaarlijkste man was, werd diep gestuurd en verraste doelman Alex Remiro in de korte hoek. Zo kwam Barcelona geheel verdiend op voorsprong.

Even later hadden de tien van Sociedad op gelijke hoogte moeten komen. Spits Alexander Sørloth kreeg de bal op een presenteerblaadje voor het doel, maar schoot van heel dichtbij over. Daarna was het weer de beurt aan Barca om de voorsprong uit te breidden. Dat lukte bijna via Gavi, maar de jongeling trof de lat.

Barcelona wachtte lang met het op slot gooien van de wedstrijd en verprutste enkele uitgelezen kansen. Dat kwam ze bijna duur te staan, toen Robert Navarro een reuzekans voor Sociedad om zeep hielp. Daarna bracht Ter Stegen nog een keer geweldig redding waarmee hij een verlenging voorkwam.