FC Twente baalt na afgekeurd doelpunt in 94ste minuut

25 januari 2023, 20:45   Bijgewerkt: 25 januari 2023, 21:47

FC Twente heeft woensdagavond dure punten laten liggen op de strijd om het kampioenschap in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ron Jans kwam op bezoek bij laagvlieger Vitesse niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Twente laat zodoende na om koploper Feyenoord nog verder onder druk te zetten.

Twente liet meteen zien dat het nog niet met het hoofd bij Feyenoord zat. De manschappen van Jans hadden veel balbezit, maar slaagden er in de openingsfase niet in om dat om te zetten in kansen. Vitesse loerde op de tegenstoot en werd bijna beloond. Een spaarzame hoekschop kwam uit bij Million Manhoef, die Twente-doelman Lars Unnerstall tot een redding dwong. Aan de overkant had Michel Vlap vervolgens voor de 0-1 moeten zorgen. Hij vond de bal zomaar voor zijn voeten, draaide richting het doel van Daan Reiziger en schoot van dichtbij wild over.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft eigenlijk niet. Twente zocht de aanval, terwijl Vitesse bleef loeren op de counter. De gastheer werd vroeg in het tweede bedrijf in het zadel geholpen door Mathias Kjølø. Hij kopte de bal zomaar in de voeten van Bartosz Bialek, die uitstekend mee kon geven aan Matus Bero. De aanvoerder van Vitesse bleef oog in oog met Unnerstall ijzig kalm en zorgde voor de verrassende 2-1. Twente liet zich echter niet van de wijs brengen. De ploeg van Jans stelde zeven minuten na de achterstand namelijk alweer orde op zaken.

Het harde werk van Vitesse werd dus niet beloond en de thuisploeg leek zelfs het deksel nog op de neus te krijgen. Twente sloeg in blessuretijd nog toe via Van Wolfswinkel, die dacht dat hij de bezoekers naar een overwinning had gekopt. De VAR stak daar vanwege buitenspel echter een stokje voor en zette een streep door de treffer. Twente gaat dus met een kater naar de topper tegen Feyenoord. Aanstaande zondag (12.15 uur) komen de Rotterdammers namelijk op bezoek in De Grolsch Veste.

Man of the Match: Lars Unnerstall

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben voor Feyenoord, maar dit leek mij toch echt geen buitenspel. FC Twente is duidelijk bestolen, dit zou met een VAR toch niet meer mogen gebeuren. Maar met Higler kun je alles verwachten...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen