KNVB verrast met relatief lage straf voor Mauro Júnior

25 januari 2023, 16:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De tuchtcommissie van de KNVB heeft Mauro Júnior een schorsing van drie wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) opgelegd. De Braziliaanse alleskunner van PSV kreeg dinsdagavond een directe rode kaart in de uitwedstrijd tegen FC Emmen na een harde overtreding op Rui Mendes.

Mauro Júnior tackelde vlak voor het einde van de eerste helft Mendes van achteren. Jeroen Manschot, de dienstdoende scheidsrechter, twijfelde geen moment en trok de rode kaart. De PSV'er, die voor het eerst dit seizoen een basisplaats had, schrok van zijn eigen actie en bood het slachtoffer meteen zijn excuses aan, maar voorkwam daarmee niet dat hij van het veld werd gestuurd.

Hoewel de overtreding van Mauro Júnior als spijkerhard kan worden beschouwd, hoeft hij van de tuchtcommissie van de KNVB niet lang te brommen. De Braziliaan mist door de schorsing alleen de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles (thuis) en Feyenoord (uit). Mendes staat veel langer aan de kant. Door de overtreding van Mauro Júnior schoot de knieschijf van de speler van Emmen uit de kom, waardoor hij 'zeker zes weken' moet toekijken.

Gefronste wenkbrauwen

Op Twitter wordt verbaasd gereageerd op de relatief lage schorsing voor Mauro Júnior. Zo wordt er een vergelijking getrokken met de straf die Oussama Tannane kreeg naar aanleiding van zijn slaande beweging in de derby tussen Vitesse en NEC (0-0). De spelmaker van de Nijmeegse club kreeg een schorsing van vier wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk) opgelegd, terwijl zijn 'slachtoffer' - in tegenstelling tot Mendes - de wedstrijd gewoon kon vervolgen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Omkoping

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mijn mening is dat als een speler een andere speler de wedstrijd uit schopt, wel of niet opzettelijk hij net zo lang niet mag speler als dat het slachtoffer geblesseerd is. Dan leren ze het wel af om zulke zware overtredingen te maken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen