Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Juventus-schandaal: 'Schorsing dreigt voor 16 (voormalig) spelers'

Juventus-schandaal: 'Schorsing dreigt voor 16 (voormalig) spelers'

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

25 januari 2023 – Juventus wordt keihard getroffen door de Italiaanse rechter. De Oude Dame kreeg als straf voor het financiele wanbeleid al vijftien punten in mindering in de Serie A maar daarmee is het einde van de sancties tegen de Turijnse club vermoedelijk nog niet in zicht. Liefst zestien (oud-)spelers van de club hangt mogelijk een schorsing boven het hoofd. 

Dat schrijft de Italiaanse krant La Repubblica. Volgens het medium gaat het om spelers die een geheim document hebben getekend rond de uitbetaling van salarissen in de corona-jaren 2020 en 2021. De club kwam met verscheidene spelers een lager loon of een uitgestelde betaling van het salaris overeen omdat de inkomsten drastisch terugliepen toen de stadions leeg waren en veel clubs moeite hadden met de uitbetalingen. 

Lees ook: Juventus gaat in beroep tegen gigantische puntenmindering

De Italiaanse voetbalbond FICG onderzoekt de contracten van liefst zestien spelers die in de genoemde periode onder contract stonden in Turijn. Een groot deel van hen is nog altijd actief bij de club, zoals doelman Wojciech Szczesny, verdediger Leonardo Bonucci en middenvelders Adrien Rabiot en Weston McKennie. Ook de Braziliaan Arthur (inmiddels speler van Liverpool) en de Argentijn Paulo Dybala (tegenwoordig uitkomend voor AS Roma) zou een schorsing van een maand boven het hoofd hangen. 

Ronaldo blijft buiten schot
Een aantal van hun (voormalige) teamgenoten lijkt de dans te gaan ontspringen. Volgens La Repubblica zijn Cristiano Ronaldo (Al-Nassr), Dejan Kulusevski en Rodrigo Bentancur (beiden Tottenham Hotspur) niet in beeld bij de FICG. Ook huidig Juventus-spelers Federico Chiesa, Danilo en Alex Sandro zouden niets te vrezen hebben. 


Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd