Ajax
1 – 1
FC Volendam

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

FC Emmen drukt tienkoppig PSV verder in de problemen

FC Emmen drukt tienkoppig PSV verder in de problemen

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

24 januari 2023 – PSV heeft verzuimd om de koppositie te pakken. De Eindhovenaren struikelden over degradatiekandidaat FC Emmen, dat met 1-0 won. Een schuiver van Lucas Bernadou en een donkerrode kaart Mauro Júnior deden het tandeloze PSV de das om. Door de eerste thuisoverwinning van FC Emmen sinds 20 augustus, kunnen Feyenoord en AZ morgen verder uitlopen op de Eindhovenaren. Het was het zoveelste puntverlies voor PSV tegen een club uit het rechterrijtje. 

Na het winterse vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke was de spoeling voorin bij PSV al dun en daar kwam ook de hoofdblessure van Luuk de Jong nog bij. Daarnaast was de van Wolverhampton Wanderers gehuurde Fábio Silva nog niet inzetbaar. Ook FC Emmen kende offensief ongerief, omdat aanwinst Oussama Darfalou nog steeds niet speelgerechtigd was.

PSV reisde niet met een gerust hart af naar Drenthe. FC Emmen verloor dit seizoen pas één thuiswedstrijd en de laatste vijf wedstrijden aan De Oude Meerdijk eindigen allemaal in een remise. In de openingsfase zette FC Emmen de deur achterin open, maar met name Johan Bakayoko kon daar niet van profiteren. Halverwege de eerste helft kreeg PSV de deksel op de neus, toen een afvallende bal een prooi was voor Lucas Bernadou. Met zijn tweede seizoenstreffer bracht hij de thuisploeg verrassend op voorsprong. 

Bekijk ook: Fijne schuiver brengt PSV in moeilijkheden

Na een dwaze tackle van Mauro Júnior op Rui Mendes verlieten beide spelers vlak voor rust het veld. Júnior met een rode kaart én Mendes per brancard. Het kostte de Drentenaren vervolgens in de tweede helft weinig moeite om de voorsprong te verdedigen. Aanvoerder Jeroen Veldmate verzuimde - met een vrije trap op de lat - de score zelfs te verdubbelen. FC Emmen was de gehele tweede helft heer en meester. Het zette hoog druk en frustreerde de ploeg uit Eindhoven. Dankzij de overwinning is FC Emmen voorlopig naar de veilige vijftiende plaats gestegen. De kopzorgen voor Ruud van Nistelrooy zijn door dit verlies enkel en alleen maar groter geworden.

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd