FC Emmen drukt tienkoppig PSV verder in de problemen

24 januari 2023, 20:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV heeft verzuimd om de koppositie te pakken. De Eindhovenaren struikelden over degradatiekandidaat FC Emmen, dat met 1-0 won. Een schuiver van Lucas Bernadou en een donkerrode kaart Mauro Júnior deden het tandeloze PSV de das om. Door de eerste thuisoverwinning van FC Emmen sinds 20 augustus, kunnen Feyenoord en AZ morgen verder uitlopen op de Eindhovenaren. Het was het zoveelste puntverlies voor PSV tegen een club uit het rechterrijtje. 

Na het winterse vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke was de spoeling voorin bij PSV al dun en daar kwam ook de hoofdblessure van Luuk de Jong nog bij. Daarnaast was de van Wolverhampton Wanderers gehuurde Fábio Silva nog niet inzetbaar. Ook FC Emmen kende offensief ongerief, omdat aanwinst Oussama Darfalou nog steeds niet speelgerechtigd was.

PSV reisde niet met een gerust hart af naar Drenthe. FC Emmen verloor dit seizoen pas één thuiswedstrijd en de laatste vijf wedstrijden aan De Oude Meerdijk eindigen allemaal in een remise. In de openingsfase zette FC Emmen de deur achterin open, maar met name Johan Bakayoko kon daar niet van profiteren. Halverwege de eerste helft kreeg PSV de deksel op de neus, toen een afvallende bal een prooi was voor Lucas Bernadou. Met zijn tweede seizoenstreffer bracht hij de thuisploeg verrassend op voorsprong. 

Bekijk ook: Fijne schuiver brengt PSV in moeilijkheden

Na een dwaze tackle van Mauro Júnior op Rui Mendes verlieten beide spelers vlak voor rust het veld. Júnior met een rode kaart én Mendes per brancard. Het kostte de Drentenaren vervolgens in de tweede helft weinig moeite om de voorsprong te verdedigen. Aanvoerder Jeroen Veldmate verzuimde - met een vrije trap op de lat - de score zelfs te verdubbelen. FC Emmen was de gehele tweede helft heer en meester. Het zette hoog druk en frustreerde de ploeg uit Eindhoven. Dankzij de overwinning is FC Emmen voorlopig naar de veilige vijftiende plaats gestegen. De kopzorgen voor Ruud van Nistelrooy zijn door dit verlies enkel en alleen maar groter geworden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er zijn van die mensen die Ajax alleen het slechtste toewensen, en dat heb ik nou met psv. Mooie uitslag!

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heb toch wel wat als er eens een club buiten de top 2 kampioen word

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Psv en Ajax … ze zinken allebei !! 🤔

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja, een complete voorhoede kwijtraken, en met 10 man, en op kunstgras, en een onervaren trainer, en een lekke verdediging..... Het stapelt zich wel op zo in Eindhoven. Ik denk dat ze er ome Guus Hiddink moeten gaan neerzetten om de boel een beetje op de rails te houden, en dat ze heel snel een ervaren centrale verdediger en een goede spits erbij moeten krijgen, anders wordt het echt een onmogelijk seizoen.

undertaker
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is die van nistelrooij toch een waardeloze kut trainer zeg. Misschien goed voor jong psv maar niet het 1e. Dit elftal is goed voor de onderste regionen. El ghazi??? Wat een kut speler zeg voor open goal over de bal heen trappen. Maar zo was alles bras. Gelukkig ben ik geen pisver. Wat een afgang. En mauro moet 6 wedstrijden krijgen. Wat een eikel

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft toch vorig jaar aangegeven dat hij bij jong psv wilde blijven , maar na gesprek met Brands was het ineens rond !! Psv heeft Ruud gewoon in het diepe gegooid terwijl hij er naar eigen zeggen nog niet aan toe was . Als je zo met je club legendes omgaat warme club zeg !!!!!!!!!!!!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen