Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

PSV-target neemt afscheid van Anderlecht; transfer aanstaande

PSV-target neemt afscheid van Anderlecht; transfer aanstaande

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

24 januari 2023 – Na het vertrek van Cody Gakpo naar Liverpool en Noni Madueke naar Chelsea is PSV dringend op zoek naar aanvallende versterking. De eerste is in ieder geval binnen. PSV moet de komst van Fábio Silva weliswaar nog bevestigen, maar de Portugees heeft op Instagram al afscheid genomen van Anderlecht.

PSV beleeft een hectische transferperiode. De Eindhovenaren namen eind december afscheid van Gakpo en zagen vorige week ook Madueke de overstap maken naar de Premier League. Daardoor zit trainer Ruud van Nistelrooij opeens krap in zijn mogelijkheden voorin. De oefenmeester krijgt er in ieder geval één nieuwe naam bij: Fábio Silva. De aanvaller vertrok afgelopen zomer op huurbasis van Wolverhampton Wanderers naar Anderlecht en was in twintig competitiewedstrijden in België zeven keer trefzeker. Silva draagt tot het einde van dit seizoen het shirt van PSV.

De deal is nog niet bevestigd door PSV, maar niets lijkt de komst van Silva naar de huidige nummer drie van de Eredivisie nog in de weg te kunnen zitten. Op zijn Instagram zegt Silva de supporters van Anderlecht in ieder geval alvast gedag. 'Ik ben deze mooie club en de supporters erg dankbaar. Zij geloofden in mij toen er velen aan mij twijfelden.' Ook voor zijn teamgenoten in België heeft Silva enkel lovende woorden over. 'Bedankt voor alle steun en voor alle mooie momenten op en naast het veld. Er zijn echte vriendschappen ontstaan.'

Hoewel Anderlecht bezig is aan een slecht seizoen – het staat slechts elfde in de Jupiler Pro League – kijkt Silva met een positief gevoel terug op zijn tijd in Brussel. 'Iedereen hier heeft ervoor gezorgd dat ik weer gelukkig kon zijn. Dat ik weer kon doen waar ik het meest van hou. Bedankt om me te helpen groeien als mens en als speler.' Silva stuurt ook nog een duidelijke boodschap naar de rest van België. 'Ik ben nu ook een supporter van deze grote club, ongetwijfeld de grootste club in België', besluit de – ijs en weder dienende – aanwinst van PSV.

40 miljoen euro
Silva droeg in totaal 32 keer het shirt van Anderlecht. Hij scoorde elf keer en verzorgde vier assists. Eerder in zijn loopbaan droeg hij het shirt van FC Porto. Die club verruilde hij in de zomer van 2020 voor Wolverhampton Wanderers. De Engelsen telden een slordige veertig miljoen euro neer voor de komst van de inmiddels 20-jarige Portugees. Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd