'Spektakel: Tottenham wil Danjuma voor neus Everton wegkapen'

24 januari 2023, 15:48   Bijgewerkt: 24 januari 2023, 16:45

Het is nog maar de vraag of Arnaut Danjuma deze week zijn handtekening zet onder een (tijdelijk) contract bij Everton. De aanvaller stond afgelopen weekend op het punt Villarreal voor de rest van dit seizoen in te ruilen voor de Engelse laagvlieger, maar de deal is nog altijd niet rond. Daarvan gaat Tottenham Hotspur mogelijk profiteren.

Volgens Fabrizio Romano zouden de Londenaren Danjuma maar wat graag voor de neus van Everton willen wegkapen. De Italiaanse transferspecialist meldt dat de aanvaller al een akkoord heeft met Everton en de medische keuring met succes heeft doorstaan, maar dat de laatste formaliteiten nog niet zijn afgerond. Everton wacht nog op de handtekening van Danjuma, maar het is dus de vraag of hij zijn wedstrijden de komende maanden in het blauwe deel van Liverpool gaat spelen. Als we Romano moeten geloven is Danjuma onderweg naar Londen. Tottenham Hotspur zou de vleugelspeler eveneens op huurbasis willen overnemen van Villarreal, inclusief optie tot koop.

Danjuma maakte in de zomer van 2021 de overstap van Bournemouth naar Villarreal. Tijdens zijn eerste seizoen in Spanje groeide Danjuma uit tot een van de gevaarlijkste aanvallers in La Liga. Ook in de Champions League haalde hij een hoog niveau. Onder meer dankzij de doelpunten van Danjuma reikte Villarreal verrassend tot de halve finales van het miljardenbal. Dit seizoen gaat het allemaal minder voortvarend met Villarreal en Danjuma. De oud-speler van ook NEC en Club Brugge kampte in de eerste seizoenshelft met blessureleed. Hij kwam dit seizoen vooralsnog zeventien keer in actie in alle competities, goed voor zes doelpunten.

Eredivisie

Het is de wens van Danjuma om het seizoen elders af te maken. Bij Villarreal was hij niet langer gelukkig. De rappe aanvaller, die tot op heden zes keer het shirt van het Nederlands elftal droeg, werd onlangs ook nog in verband gebracht met een rentree op de Nederlandse velden. Zo zagen Ajax én PSV zijn komst naar verluidt wel zitten. PSV was na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke naar de Premier League op jacht naar offensieve versterking en hoopte Danjuma te kunnen huren. De speler zelf zag een terugkeer naar de Eredivisie echter niet zitten. Een rentree in de Premier League is wél aanstaande, al is het dus nog de vraag bij welke club…

Het mislopen van Danjuma zou een volgende dreun zijn voor Everton. De club uit Liverpool draait een zeer teleurstellend seizoen en staat negentiende in de Premier League. Everton houdt hekkensluiter Bournemouth slechts op doelsaldo onder zich. Maandag nam de club in nood al afscheid van trainer Frank Lampard.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen