'AZ houdt rekening met vertrek en denkt aan Koeman-debutant'

24 januari 2023, 14:03   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ houdt de situatie van Konrad de la Fuente naar verluidt nauwlettend in de gaten. De Alkmaarders houden rekening met een vertrek van Jesper Karlsson, die al langer in verband wordt gebracht met een transfer. Daarom lijkt AZ de markt alvast te bekijken op zoek naar een vervanger.

Volgens de Italiaanse sportjournalist Luca Bendoni, een collega van transferspecialist Gianluca Di Marzio, is De la Fuente een optie voor AZ. Hij staat momenteel onder contract bij Olympique Marseille, dat hem dit seizoen verhuurt aan Olympiakos. Dat avontuur is nog niet bepaald een succes en De la Fuente speelde pas vijf wedstrijden. De kans is klein dat de koopoptie in het huurcontract wordt gelicht.

Lees ook: AZ brengt dit keer goed nieuws en verlengt contract sterkhouder

De la Fuente ligt tot medio 2025 vast in Marseille, maar daar is de kans op speeltijd niet groot. AZ kan een oplossing zijn voor de aanvaller, die drie interlands voor de Verenigde Staten achter zijn naam heeft staan. Er is namelijk nog altijd een kans dat Karlsson de deur van het AFAS Stadion achter zich dicht gaat trekken. Hij werd eerder al genoemd bij PSV en zou ook naar het buitenland kunnen verkassen.

Ronald Koeman

De 21-jarige De la Fuente werd geboren in Miami, maar verhuisde op jonge leeftijd naar Barcelona. Daar werd hij opgepikt door FC Barcelona, waar hij tussen 2013 en 2020 in de jeugdopleiding speelde. Ronald Koeman liet de aanvaller zelfs nog debuteren in het eerste elftal, al zat een doorbraak er helaas voor De la Fuente niet in. In de zomer van 2021 werd hij voor drie miljoen euro opgepikt door Marseille.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen