Perez over titelstrijd: "Het is absurd dat Ajax nog steeds in de race is"

24 januari 2023, 08:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dat Ajax nog meedoet om de titel is volgens ESPN-analist Kenneth Perez opvallend te noemen. De club uit de hoofdstad verkeert in grote crisis, maar is nog niet afgeschreven voor de titel. "Het is toch gek dat andere clubs er niet van geprofiteerd hebben?", vraagt Perez zich hardop af bij het programma Voetbalpraat.

Ajax is, mede door de slechte resultaten en de bestuurlijke crisis, het onderwerp van gesprek. Het gaat onder andere over de belabberde nieuwe verdediging. "Vorig jaar was Mazraoui, Blind, Martínez en Timber de Ajax-defentie en drie van die vier vallen weg. En de vervangers kunnen niet zo best opbouwen", somt Hans Kraay jr. op. Is Álvarez naast Timber de oplossing? "Dat zou ik wel doen, ja", aldus Kraay. 

Lees ook: Crisisoverleg bij Ajax: 'Schreuder mag blijven

Verschrikkelijke actie

Kenneth Perez is minder enthousiast over Álvarez. "Ik vind het wel heel opvallend. Álvarez wordt de hemel in geprezen. Maar hij had [tegen Feyenoord, red.] in de laatste minuut een verschrikkelijke verdedigende actie. Daardoor kan je de wedstrijd verliezen. En dat gaat men dan maar voorbij. Terwijl dat wel belangrijk is in een land waar je veel moet verdedigen", aldus de Deen. 

Ajax staat na de remise in De Kuip van afgelopen zondag op een teleurstellende vijfde plek in de Eredivisie. De Amsterdammers verkeren in een crisis, zowel op het veld als in de bestuurskamer. Alfred Schreuder heeft op maandag opnieuw het vertrouwen gekregen van het bestuur, dus hij mag wel blijven. Feyenoord staat fier aan kop, de mannen van Arne Slot staan twee, drie, vier en vijf punten voor op achtervolgers AZ, PSV, FC Twente en Ajax. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen