AZ krijgt weer tegenslag in titelstrijd; sterkhouder ook tijdje 'out'

23 januari 2023, 20:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

AZ kan de komende week geen beroep doen op Dani de Wit. De middenvelder raakte afgelopen zondag tegen Fortuna Sittard (3-1 overwinning) geblesseerd en staat een paar weken aan de kant. Eerder werd al bekend dat verdediger Sam Beukema voorlopig niet beschikbaar zal zijn.

De Wit viel in de gewonnen wedstrijd tegen Fortuna al in de eerste helft uit. AZ laat maandagavond weten dat hij kampt met een voetblessure en dus de komende weken niet inzetbaar is voor trainer Pascal Jansen. Dat is een behoorlijke streep door de rekening van de oefenmeester, die onlangs zijn contract verlengde. De Wit was in de Eredivisie goed voor vier doelpunten in veertien wedstrijden.

Lees ook: Feyenoord heeft Kasanwirjo binnen

Er staan belangrijke weken voor de deur voor AZ, de huidige nummer twee van de ranglijst. Aantaande woensdag wacht een bezoekje aan Go Ahead Eagles. Daarna spelen de Alkmaarders achtereenvolgens tegen FC Utrecht, FC Volendam, nogmaals Utrecht (KNVB Beker) en Excelsior. Jansen zal hopen dat De Wit op zaterdag 18 februari weer beschikbaar is. Dan speelt AZ namelijk in De Kuip tegen Feyenoord.

Sam Beukema

Eerder viel Beukema al weg bij AZ, dat twee punten achter Feyenoord staat. De verdediger was tot op heden een belangrijke schakel, maar viel op bezoek bij sc Heerenveen (0-2 overwinning) uit met een knieblessure. Ook hij is er voorlopig niet bij, al wordt er net als bij De Wit geen aantal weken afwezigheid genoemd. Bruno Martins Indi (bovenbeenblessure) en Sem Westerveld (knieblessure) zijn ook nog afwezig.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen