Verweij fileert Ajax-directie: "Zegt alles over wat voor stuurloos schip Ajax is"

23 januari 2023, 20:07   Bijgewerkt: 23 januari 2023, 20:25

"Zegt alles over wat voor stuurloos schip Ajax is", dat is de conclusie die Ajax-watchet Mike Verweij trekt in de podcast Kick Off van De Telegraaf. De krant bracht voor De Klassieker een verhaal over een gesprek van de spelersgroep met een mental coach, nu blijkt dat dat een verzoek was vanuit de spelers zelf.

"Het was een bijeenkomst op verzoek van de spelersraad van Ajax. Daar zitten Tadic, Berghuis, Timber, Álvarez en Klaassen in. Het was de bedoeling om de stemming tot na de Klassieker te parkeren, maar toen stond het al in De Telegraaf", aldus Verweij. Tijdens de bijeenkomst vroeg Ajax' mental coach Joost Lenders wie er van de spelers ontevreden is over trainer Alfred Schreuder

Lees ook: Ajax hoopt Feyenoord én PSV af te troeven in strijd om Hilgers

Stuurloos schip

Het gesprek an sich is geen groot nieuws, maar de uitkomst maar ook het verzoek voor het gesprek is volgens Verweij zorgwekkend. "Dat een spelersselectie nu bepaalt dat er met een mental coach wordt gesproken in een kleedkamer, dat zegt alles over wat voor stuurloos schip Ajax is. Een daadkrachtige directie neemt zelf een beslissing. Je hebt nu het gevoel dat de spelers bepalen bij Ajax", concludeert de journalist. 

Het lijkt een kwestie van tijd voordat de bekritiseerde Ajax-trainer Alfred Schreuder zijn biezen moet pakken. "Schreuder is een dead man walking", aldus Valentijn Driessen in de podcast. Ajax heeft inmiddels zes wedstrijden op rij niet gewonnen, waar De Klassieker van afgelopen zondag de meest recente van is. De Amsterdammers hadden weinig te vertellen in De Kuip en mogen misschien met een punt hun handen wel dichtknijpen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen