Sint-Truiden klaar met blunders scheidsrechters: 'Genoeg is genoeg'

23 januari 2023, 18:17

Sint-Truiden heeft het helemaal gehad met de scheidsrechters in België. De club uit de gelijknamige stad is in de ogen van de CEO en de voorziter ontzettend benadeeld door de leidsmannen in verschillende duels. 'Genoeg is genoeg. De supporters en spelers van STVV verdienen respect', schrijft de club in een open brief.

De brief is gericht aan de PRO League en de KBVB. De club luidt de noodklok na een aantal dubieuze beslissingen. 'Jullie kennen ons als gentlemen. En dat blijven we ook. Maar de kruik gaat te water tot ze barst.

Met dit schrijven willen we ons gevoel bij deze situatie kenbaar maken', schrijft de club. Daarnaast somt het een aantal beslissingen op waar de club het niet mee eens is.

'11 januari: onze bekerdroom wordt abrupt beëindigd, nadat doelman Schmidt na 40 seconden tegen een onterechte rode kaart aanloopt in Zulte-Waregem. 19 januari: in de thuiswedstrijd tegen Club Brugge wordt ons een duidelijke strafschop onthouden, waardoor we op een zucht van een stunt tegen de landskampioen stranden. 22 januari: na een kwartier krijgt Koita een rode kaart, na een fout die door voetballiefhebbers, analisten en oud-scheidsrechters (en intussen ook door het Referee Department) collectief als 'onvrijwillig' wordt bestempeld.'

Calimerocomplex

De club wil niet dat bepaalde wedstrijden worden overgespeeld, maar wil alleen kenbaar maken dat de maat vol is. 'Wij gaan geen Calimero spelen en ons als zogezegde 'kleine ploeg' profileren ten opzichte van de grote vijf. En we verlagen ons al helemaal niet tot grof taalgebruik of het wraken van scheidsrechters. Maar we vragen wel absoluut respect voor onze supporters en spelers', sluit de club mee af in de open brief.

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen