Weghorst vroeg Ten Hag in verleden om advies: "Mooi dat het zo samenkomt"

23 januari 2023, 17:42

Wout Weghorst mag zich sinds kort speler van Manchester United. Bij de Engelse club werk hij samen emt een oude bekende, namelijk trainer Erik ten Hag. In het verleden heeft Weghorst wel eens contact gehad met de oefenmeester. Hij vroeg onder meer naar advies over zijn carrière.

Ten Hag kent Weghorst al sinds zijn zestiende. De Tukkers komen ook uit dezelfde regio. "Ik heb hem in het verleden wel eens gevraagd wat goede stappen zijn voor mij om te maken. Alleen sprak ik hem de laatste jaren niet, het is heel mooi dat het nu samenkomt", zegt Weghorst in gesprek met Viaplay.

Lees ook: Wisselende kritieken in Engeland voor Weghorst en Antony

Werkethiek Ten Hag

Weghorst is niet de meest vaardige spits en een Gouden Bal zal hij nooit winnen, maar met zijn werkethiek kan hij zelfs op topniveau van waarde zijn. Wat dat betreft past hij wel bij Ten Hag, van wie hij ontzettend onder de indruk is. "Hij leeft voor het voetbal en leeft om te winnen. Hij ademt voetbal, dat merk je direct. Dat is mooi om zo te ervaren", vertelt Weghorst.  

De Nederlander speelt op huurbasis bij The Red Devils. Zijn huurovereenkomst bij Besiktas werd ontbonden. Aan het einde van het seizoen keert hij in principe terug bij het gedegradeerde Burnley. Ondanks dat hij slechts enkele maanden op Old Trafford zal spelen, voelt Weghorst zich als een vis in het water. "Uiteindelijk kwam het verlossende woord, daar heb ik zelf ook alles voor gedaan. Er was geen enkele kans dat ik dit zou gaan missen", lacht de goaltjesdief.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen