'Heerenveen deelt FC Groningen ook buiten het veld een tik uit'

23 januari 2023, 15:50   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de zoektocht naar een vervanger van de langdurig geblesseerde Sven van Beek is sc Heerenveen uitgekomen bij Jeffrey Bruma. De centrumverdediger staat momenteel nog onder contract bij het Turkse Kasimpasa, maar het is de bedoeling dat hij deze maand de overstap maakt naar het Abe Lenstra Stadion.

Van Beek is sinds zijn overstap van Feyenoord naar sc Heerenveen in de zomer van 2021 een belangrijke kracht in de Friese ploeg. Ook in de eerste helft van dit seizoen was hij een van de sterkhouders in het elftal van Kees van Wonderen. Maar door een zware achillespeesblessure komt Van Beek dit seizoen zeer waarschijnlijk niet meer in actie. Sc Heerenveen wil zich voor het verstrijken van de winterse transfermarkt daarom nog graag versterken met een nieuwe verdediger. Bruma moet de nieuwste aanwinst worden.

Voetbal International weet dat sc Heerenveen en Bruma momenteel in gesprek zijn over een transfer naar Friesland. Bruma verruilde Vfl Wolfsburg in de zomer van 2021 voor Kasimpasa, waarvoor hij dit seizoen in tien van de negentien competitiewedstrijden in actie kwam. De Nederlander is bij de Turkse club in het bezit van een aflopend contract. Als het aan sc Heerenveen en Bruma ligt, maakt de verdediger deze maand nog zijn rentree op de Nederlandse velden. Bruma droeg in het verleden ook het shirt van onder meer PSV, Hamburger SV en Schalke 04. Als speler van PSV werd de inmiddels 31-jarige Bruma twee keer landskampioen.

FC Groningen

Mocht Bruma daadwerkelijk de overstap maken naar sc Heerenveen, delen de Friezen ook buiten het veld een tik uit aan FC Groningen. Sc Heerenveen trok zondagmiddag aan het langste eind in de Derby van het Noorden en staat nu ook op het punt FC Groningen af te troeven op de transfermarkt. Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zag het noodlijdende FC Groningen, dat momenteel vijftiende staat in de Eredivisie, de komst van Bruma ook wel zitten. De ploeg van trainer Dennis van der Ree kan defensieve versterking goed gebruiken. Niet in de laatste plaats omdat Neraysho Kasanwirjo bij Feyenoord heeft getekend.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lijkt mij een prima zet voor Heerenveen deze speler.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een waardige vervanger van vBeek moet natuurlijk ook wel in staat zijn om voldoende eigen goals te maken, hoe staat dat bij Bruma? 😉

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen