Koeman snapt Berghuis: "Vaak hou je je mond, ook wel vanuit angst"

23 januari 2023, 15:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis stond in het middelpunt van de belangstelling voor, tijdens en na De Klassieker van afgelopen weekend. De Ajacied sprak zich na het duel uit tegen de manier waarop de media hem portretteerden in aanloop naar de wedstrijd, de kersverse bondscoach Ronald Koeman snapt de oud-Feyenoorder heel goed.

"Vaak hou je je mond, ook wel vanuit angst. Maar ik vond het goed dat hij dat heeft gezegd, want hij heeft dat zo gevoeld. Ik was gister ook bij de wedstrijd en dan kom je aan in Rotterdam en denk je: ga ik naar het voetbal toe of...? Er was ME, er hingen netten, je kon niet parkeren op P2. Er was zóveel haat richting Ajax, dat ik denk: jammer dat het niet op een andere manier kan", aldus de bondscoach over de wedstrijd tussen de eeuwige aartsrivalen.

Lees ook: Koeman keert 'in principe' terug naar systeem uit eerste periode

Koeman, die speler én trainer was bij zowel Ajax als Feyenoord, snapt maar al te goed hoe Berghuis zich voelt. "Omdat ik zelf ook wel weet wat het doet met een familie, met oma of met ouders. Dat wordt niet altijd beseft door mensen die van alles en nog wat roepen op televisie", voegt Koeman aan zijn pleidooi toe. Berghuis was in aanloop naar De Klassieker slachtoffer van de nodige berichten op sociale media, ook gericht op zijn familie.

Gelukkig bleef De Klassieker relatief rustig zonder grote ongeregeldheden. Voor de wedstrijd zijn er nog enkele Feyenoorders aangehouden rondom het stadion, maar rellen of andere narigheden bleven uit. Uiteindelijk moesten de twee van de grootste clubs van ons land het doen met één punt. Igor Paixão zette met een afstandspegel Feyenoord op voorsprong en Davy Klaassen redde een punt voor 'zijn' Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen